7.5 C
Alba Iulia
donderdag, november 30, 2023
No menu items!

Gemeentelijke training milieuzaken in Turkije

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

De gemeente Deventer heeft een bijdrage geleverd aan een milieumanagement training in Turkije. Deze trainingen vonden van 7 tot 11 maart plaats in Diyarbakir (Zuidoost Turkije). De onderwerpen afval, water en energie zijn door Almar Otten, programmamanager milieu bij de gemeente Deventer, ondersteund door Wim van Doorn, consultant, Royal HasKoning, aan een groep van vijftien burgemeesters en vijfendertig ambtenaren uit de regio toegelicht.
De training verliep goed, de deelnemers waren erg geïnteresseerd in de Nederlandse praktijk rond deze onderwerpen en er ontstond veel interactie tijdens de trainingsessies.
De training is georganiseerd door de GABB (Unie van Zuidoost Anatolische Gemeenten) die samen met de gemeente Deventer een project ter ondersteuning van de bestuursacademie van de GABB uitvoert. In het kader hiervan worden in 2011 en 2012 in totaal vijf trainingsessies in verschillende steden in Zuidoost Turkije georganiseerd rond onderwerpen die de partners in Turkije zelf hebben aangegeven. Een trainingsessie duurt een week lang. Dit project wordt mede door de Nederlandse Ambassade in Ankara gefinancierd.
De gemeente Deventer voert samen met de GABB nog een ander project uit, gericht op het opzetten van een oefencentrum voor de brandweerlieden uit de regio. Het oefencentrum wordt op 12 april in Diyarbakir officieel geopend. Een bestuurlijke delegatie uit Deventer zal hierbij aanwezig zijn.
Onder de noemer ‘Deventer internationaal’ werken Deventer inwoners, (vrijwilligers)organisaties, instellingen en de gemeente actief samen op het gebied van internationale samenwerking. Zo draagt Deventer bij aan het versterken van het lokaal bestuur in partnersteden en het realiseren van de millenniumdoelen op lokaal niveau.
Bron: http://www.deventercentraal.nl/article.php?action=showarticle&id=5460

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here