7.5 C
Alba Iulia
donderdag, november 30, 2023
No menu items!

Turkse bedrijven helpen arme gezinnen

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Studiebeurzen voor honderden studenten, de bouw van tientallen scholen, financiële hulp aan arme gezinnen.
De Turkse YDA Group, actief in constructie, vliegveldmanagement en mijnbouw, trekt veel geld uit voor sociale projecten.
“Als moslim heb ik de plicht mijn welvaart te delen”, stelt Huseyin Arslan, voorzitter van de raad van het bestuur in Ankara. “Mijn vader, de oprichter van ons bedrijf, heeft altijd aan liefdadigheid gedaan. Hij vond dat erg belangrijk. Na zijn dood hebben we een fonds dat zijn naam draagt, opgericht. We willen als ondernemers ook een bijdrage leveren aan de maatschappij. Dat is onze verantwoordelijkheid en onze bedrijfsfilosofie.”
De YDA Group is verre van een uitzondering in Turkije. De meeste bedrijven, ook de kleintjes, doen aan liefdadigheid en steunen arme gezinnen of betalen studiebeurzen voor een aantal scholieren. En ook de Anatolische tijgers, de ‘vrome zakenlui’ uit Anatolië die onder het beleid van de islamitische regering flink in aantal zijn gegroeid, staan bekend om hun gulle giften aan de samenleving. Het Turkse binnenland staat vol met moskeeën, scholen en ziekenhuizen, gefinancierd door het bedrijfsleven.
Deze vorm van liefdadigheid zit diep in de Turkse cultuur geworteld en heeft alles te maken met één van de belangrijkste principes van de islam, ‘zakat’, het geven van hulp aan armen.
Lees verder op:
Bron: http://www.bndestem.nl/algemeen/economie/8392720/Turkse-bedrijven-helpen-arme-gezinnen.ece

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here