7.5 C
Alba Iulia
donderdag, november 30, 2023
No menu items!

Turkije neemt beheer luchthaven Benghazi over

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Turkije neemt het beheer van de luchthaven van de Oost-Libische stad Benghazi over om de verdeling van humanitaire goederen te vergemakkelijken. Dat heeft premier Recep Tayyip Erdogan maandag in Ankara tegen journalisten gezegd, voor hij voor een werkbezoek naar Irak vertrok.
Benghazi is het bolwerk van de opstandelingen tegen het bewind van Muammar Khadaffi. Een ambtenaar van het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken zei dat de regering heeft gereageerd op een verzoek van de opstandelingen. Ankara stuurt burger en technisch personeel naar de Libische stad.
Turkije, lid van de NAVO, heeft de luchtaanvallen op Libië veroordeeld. Wel heeft het zes marinevaartuigen toegezegd voor de NAVO-missie om het wapenembargo tegen Libië te handhaven.
Bron: http://www.ad.nl/ad/nl/3542/Onrust-in-Arabische-wereld/article/detail/575455/2011/03/28/Turkije-neemt-beheer-luchthaven-Bengh

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here