7.5 C
Alba Iulia
donderdag, november 30, 2023
No menu items!

Turkije nummer 4 vakantiebestemming voor Nederland

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Spanje is onder Europeanen de favoriete vakantiebestemming binnen Europa voor 2011. Dit blijkt uit onderzoek van beoordelingssite Zoover, onder  15 miljoen bezoekers van de website in 19 Europese landen. Italië komt op de tweede plaats, gevolgd door Frankrijk. Griekenland en Turkije completeren de top 5.
 
Nederlanders
Nederlanders oriënteren zich voor 2011 het meest op Spanje. Gevolgd door Italië, Griekenland, Turkije en vrij opmerkelijk: Frankrijk op de vijfde plaats. Nederlanders houden het meest van warme landen en zoeken daar het liefst de kust op. In Spanje is Cran Canaria de populairste bestemming. In Turkije bezoeken Nederlanders het liefst badplaatsen aan de Turkse Rivièra en in Portugal is Albufeira favoriet.
 
De rest van Europa
Bij Fransen staat het eigen Frankrijk bovenaan het lijstje meest populaire vakantieland. Ook Spanje is onder Fransen populair en komt op de tweede plek. Turken blijven het liefst in eigen land, daarna volgt Duitsland en ook Nederland is als vakantieland (nr. 4) populair onder Turken. Scandinaviërs verlaten het liefst eigen land en bezoeken voornamelijk Zuid-Europese landen als Italië en Frankrijk. Onder de bevolking van Scandinavische landen is Thailand overigens een populaire reisbestemming buiten Europa.
 
Eigen taal belangrijk
Spanjaarden reizen het liefst af naar Spaanstalige landen. Het eigen land is naast Zuid- en Centraal Amerikaanse landen erg populair. Voor Portugezen geldt hetzelfde: onder hen is na Portugal, Brazilië meest populair. Ook Duitsers gaan graag op vakantie in eigen land of een land waar de eigen taal gesproken wordt, zoals Zwitserland en Oostenrijk. Omgekeerd is dit ook het geval. Zwitsers kiezen na een warme bestemming, voor een vakantieland waar de eigen taal gesproken wordt.
 
Vervoer naar vakantiebestemming
Verruit de meeste Europeanen bereiken de vakantiebestemming met het vliegtuig (ruim 45%). Op vakantie gaan met de auto is met 33% ook populair. Opmerkelijk is dat reizen met de trein voor Europeanen niet populair is,slechts 2,7% reist met de trein naar de vakantiebestemming. Toch zijn er per land verschillen die waarschijnlijk verband houden met de keuze van bestemming.
Zo pakken Hongaren massaal de auto (81%) en Zweden het vliegtuig (75%) naar de vakantieplek.
Bron: http://www.tourpress.nl/nieuws/7/Overig/19917/Spanje-nummer-__n-bestemming-voor-Europeanen-in-2011

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here