7.5 C
Alba Iulia
zondag, september 24, 2023
No menu items!

Deventer steunt brandweer in Turkije

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

In de Turkse plaats Diyarbakir wordt op 12 april een trainingscentrum voor brandweermensen geopend. Dit centrum is mede-gefinancierd door Deventer. Burgemeester Andries Heidema, een aantal ambtenaren en vertegenwoordigers van de brandweer Deventer en Enschede zijn bij de opening aanwezig.
De gemeente Deventer financierde het brandweercentrum samen met de Unie van Zuidoost Anatolische Gemeenten (GABB). In de week na de opening worden de eerste mensen getraind door een brandweerinstructeur uit Deventer en één uit Enschede.
Regionale trainingcentra
De gemeente Deventer richt zich momenteel op Zuidoost Turkije. In 2008-2009 heeft de gemeente, ondersteund door de brandweerkorpsen uit Enschede en Amsterdam – Amstelland, een project in Turkije (regio’s Thracië en Zuid-Oosten) uitgevoerd. Samen met gemeenten en regionale overheden in Turkije zijn de mogelijkheden rond het opzetten van regionale trainingscentra in kaart gebracht. De samenwerking vond plaats binnen het LOGO – East II Programma van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).
Tijdens het aanstaande bezoek aan de regio wordt de opening van het trainingscentrum gecombineerd met een evaluatie van lopende projecten.
Trainingscapaciteit
Na afloop van het geslaagde project bleek dat er met name in Zuidoost Anatolië regionaal bestuurlijk draagvlak was voor een kleinschalig op te zetten trainingscentrum. Tegelijkertijd dient minimale trainingscapaciteit te worden gerealiseerd. De brandweer is in deze regio in Turkije het slechtst uitgerust; elke trainingsfaciliteit ontbreekt. De gemeente Deventer en de GABB hebben daarom meegewerkt aan het opzetten van een bescheiden trainingscentrum voor de brandweerlieden uit de Turkse regio.
Deventer Internationaal
Onder de noemer ‘Deventer internationaal’ werken Deventer inwoners, (vrijwilligers)organisaties, instellingen en de gemeente samen op het gebied van internationale samenwerking.
Bron: http://www.destentor.nl/regio/deventer/8455725/Deventer-steunt-brandweer-in-Turkije.ece

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here