7.5 C
Alba Iulia
zondag, september 24, 2023
No menu items!

Europort Istanbul 2011 straalt vertrouwen uit in herstel Turkse scheepsbouwindustrie

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

“De solide economische ontwikkeling, haar omvang en geografische ligging maakt Turkije tot een veelbelovende opkomende markt. Europort Istanbul straalde vertrouwen uit in het herstel van de Turkse scheepsbouwindustrie”, aldus Raymond Siliakus, Exhibition Director Europort, Ahoy Rotterdam. “De beurs heeft opnieuw haar positie als de toonaangevende internationale maritieme vakbeurs in Turkije bewezen”, voegde hij eraan toe, “met exposanten die 753 merken uit 37 verschillende landen vertegenwoordigden en vakbezoekers uit 37 landen.”
Esin Aslihan, Exhibition Director, NTSR stemt daarmee in. “De positieve ‘business spirit’ kwam tot uiting in de standpresentatie van de exposanten. Ook de sterke steun van de Turkse Chamber of Shipping, IMEAK Maritieme Kamer van Koophandel, Turkse Ministerie van Algemene Zaken Ondersecretariaat van Maritieme Zaken, Vereniging van de scheepsbouwindustrie en KOSGEB onderstreept het belang van Europort Istanbul voor de Turkse scheepsbouwsector.” “Wij zijn er bijzonder trots op dat, ondanks het effect van de economische problemen op de Turkse scheepsbouwindustrie, de steun voor Europort Istanbul zo sterk is gebleven. Europort Istanbul vindt plaats in het hart van de scheepsbouwindustrie. Turkije is uitgegroeid tot een van de toonaangevende landen in deze sector wereldwijd. Istanbul verbindt Europa met landen in het Midden-Oosten, de Zwarte Zee regio, alsook met landen als Griekenland en Roemenië”, zei Jos van der Vegt, CEO Ahoy Rotterdam in zijn openingstoespraak. Henk Gennissen, Sales Manager, Kampers Pompservice BV: “Ik ben er zeker van dat in de komende jaren Turkije een belangrijke rol zal blijven spelen.”
Alle sectoren van de mondiale maritieme industrie kwamen samen op Europort Istanbul van 23 tot en met 26 maart 2011 in het Istanbul Expo Center. De 234 exposanten vertegenwoordigden 753 merken uit 37 landen. De brede internationale belangstelling voor de beurs kwam tot uiting in de deelname van landenpaviljoens uit China, Korea (Busan en Ulsan), Roemenië en Nederland en individuele deelnames van bedrijven uit o.a. Oostenrijk, België, Canada, Kroatië, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Italië, Japan, Zweden, Taiwan en het Verenigd Koninkrijk. Onder de 7.181 bezoekers uit 37 landen bevonden zich o.a. scheepswerven, reders en onderhouds- en reparatiewerven.
Door sommige Turkse exposanten werd de kwaliteit van de bezoekers gekarakteriseerd als “Turkish delight”. Veel exposanten waren tevreden over het positieve zakelijk klimaat op de beurs.
Martijn van der Sar, product manager, Holland Cargo Pumps BV, Nederland: “Voor ons was de beurs voor het einde al een succes. We hebben zo veel nieuwe contacten gehad en onder meer een aanvraag voor 2 nieuwe lading pompsystemen.”
Cengiz Karabüber, Marine Manager Turkey & Azerbaijan, International Paint Marine Coatings, Turkije: “Wij exposeren al vele jaren op Europort Istanbul. Dit jaar hebben we ons gericht op milieuvriendelijke producten en onze geavanceerde technologische producten onder de aandacht gebracht. De bezoekers waren zeer geïnteresseerd in ons unieke product Intersleek en de nieuwe reeks Uniprimers. Ons doel was om onze naamsbekendheid te vergroten en de relatie met belangrijke spelers, van scheepswerf tot reder, te versterken. Europort Istanbul 2011 heeft in alle opzichten aan onze verwachtingen voldaan.”
Mehdi Babaili, export area manager, Moteurs Boudouin, Frankrijk: “Deelname aan Europort Istanbul was een positieve ervaring voor ons bedrijf door de vele contacten met zowel bestaande als potentiële klanten en de vele lopende projecten. Het was ook een gelegenheid voor ons om aan onze Turkse klanten te laten zien dat Moteurs Baudouin een bedrijf is waar ze op kunnen rekenen.”
Elif Kükrer, Market Communications, ABB Turbocharging, Turkije: “Veel van onze klanten hebben ons met een bezoek vereerd tijdens de beurs. Door dit persoonlijke contact hebben we de relaties met onze klanten aangescherpt. Ook hebben we een aantal potentiële nieuwe klanten ontmoet. Voor ons was de beurs een succes en we wensen alle bedrijven dezelfde positieve feedback voor toekomstige Europort Istanbul beurzen.”
Osman GÜRSOY, Naval Architect, Gürdesan, Turkije: “Europort Istanbul was dit jaar ongelooflijk en onverwacht druk. We hebben onze bestaande klanten ontmoet maar ook veel nieuwe contacten gelegd. Voor ons een succesvolle deelname.”
Andac Solak, Naval Arch.& Marine Eng., FURUNO/Özsay Marine Corp., Turkije: “Ik denk dat Europort Istanbul 2011 zeer vruchtbaar is geweest voor de sector. Het hoge niveau van de exposanten is een indicator voor het succes van de organisatie. Nogmaals willen we NTSR en Ahoy bedanken voor hun professionele aanpak. Het samenbrengen van toeleveranciers en de scheepsbouwindustrie zal zeker in deze moeilijke economische tijd een positief effect hebben op het creëren van nieuwe kansen. Ik denk dat Europort Istanbul positieve resultaten zal opleveren voor de scheepsbouw op de middellange en lange termijn.”
Ministeriële steun
In de openingsceremonie werd door de heer Hamza Takeser, ondersecretaris voor Maritieme Zaken van het Turkse Ministerie van Verkeer en Transport het belang van Europort Istanbul als een sterk internationale economisch platform onderstreept: “De beurs heeft bewezen op hoog niveau zakelijke kansen te bieden aan de belangrijke Turkse scheepsbouwsector. Bovendien is Europort Istanbul een uitstekende mondiale showcase om de hoge kwaliteit van onze Turkse scheepsbouw te benadrukken.” De andere sprekers op de openingsceremonie waren Serkan Tiglioglu, CEO van NTSR; Jos van der Vegt, CEO van Ahoy Rotterdam en Metin Kalkavan, voorzitter van de Turkse Chamber of Shipping.
Uitgebreid conferentieprogramma
Op de officiële openingsconferentie Mare Forum Istanbul waren zo’n 160 belangrijke spelers in de mondiale scheepsbouwindustrie aanwezig. De conferentie vond plaats op 22 maart, één dag voorafgaand aan Europort Istanbul 2011. Turkse scheepswerven en (internationale) rederijen, fabrikanten, financiers, verladers, politici, toezichthouders, makelaars en journalisten kwamen bijeen om gemeenschappelijke uitdagingen en strategieën te bespreken. De conferentie werd voorgezeten door Sadan Kaptanoglu, Managing Director, Kaptanoglu Holding. Andere belangrijke sprekers op de conferentie waren Ugo Salerno, CEO, RINA SpA, George D. Gourdomichalis, Algemeen Directeur, G. Bros Maritime SA en Metin Kalkavan, voorzitter, Turkish Chamber of Shipping. Ook de seminars en conferenties georganiseerd tijdens Europort Istanbul 2011 in het Istanbul Expo Center werden goed bezocht.
Europort Istanbul 2013
De volgende editie staat gepland van 20 tot en met 23 maart 2013 in het Istanbul Expo Center. De organisatoren zijn Ahoy Rotterdam en NTSR International Exhibition and Congress Organizers in exclusieve samenwerking met de Turkse Chamber of Shipping. Meer informatie over Europort Istanbul kan worden gevonden op www.europort-istanbul.com.
Bron: http://mijnahoy.nl/index.cfm?navigation_id=541&main_id=400&main2_id=541&action=showNews&news_id=1067

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here