7.5 C
Alba Iulia
donderdag, november 30, 2023
No menu items!

Gezondheidstoerisme naar Turkije sterk in opkomst

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Elk jaar reizen duizenden Nederlandse toeristen naar Turkije voor gezondheidsbehandelingen in Turkse gezondheidscentra. Deze behandelingen zijn veilig en worden volgens de nieuwste methoden en de modernste apparatuur uitgevoerd. In vergelijking met Europa zijn de prijzen voor dergelijke ingrepen echter opmerkelijk goedkoper.
Uiteraard is het na een gezondheidsbehandeling zaak om goed te herstellen en waar kan dit beter dan in Turkije, dat bekend staat om haar gastvrijheid. Het is vaak zelfs mogelijk om een combinatiereis te maken, waarbij naast een gezondheidsbehandeling ook overnachtingen en excursies in de reis zijn opgenomen. De internationale aandacht voor de jaarlijks terugkerende gezondheidsbeurs HETEX in Turkije is een duidelijk voorbeeld van de groeiende interesse in deze sector.
Hoge standaard gezondheidszorg
Toerisme is van oudsher een belangrijke bron van inkomsten voor Turkije en de laatste jaren is er een sterke ontwikkeling gaande op het gebied van gezondheidstoerisme. Niet alleen omdat het goedkoper is, maar vooral de hoge standaard van gezondheidszorg in Turkije maakt het voor mensen uit het buitenland aantrekkelijk om naar Turkije te komen. Deze standaard is terug te zien in de kwaliteit en de technisch hulpmiddelen van behandelingen bij zowel de overheid- als privé gezondheidscentra.
Een andere doorslaggevende factor voor de opkomst van gezondheidstoerisme naar Turkije is de dekking van kosten in vele gevallen door Nederlandse zorgverzekeringen. Turkije behoort namelijk tot één van de verdragslanden waarmee de Europese Unie afspraken heeft gemaakt over vergoedingen van gezondheidsbehandelingen. Echter het is zaak om alvorens een behandeling in het buitenland plaats vindt, eerst goed af te stemmen met de zorgverzekering wat exact onder deze buitenlandse dekking valt, dit kan onderling sterk verschillen.
Populaire behandeling: ooglaseren
Veel Nederlanders hebben hun ogen al laten laseren in oogziekenhuizen in Turkije. Op verschillende plekken in Turkije kunnen patiënten terecht voor een oogbehandeling met een garantie voor veiligheid, hoge kwaliteit en uitstekende service. De Turkse oogziekenhuizen beschikken over gespecialiseerde oogartsen met veel ervaring en deskundigheid op het gebied van ooglaseren. Bij sommige klinieken vindt het vooronderzoek en de nazorg plaats in Nederland. Naast de lagere kosten voor een laserbehandeling in vergelijking tot Nederlandse prijzen is het ook eenvoudig om er direct een vakantie in Turkije aan vast te knopen. Het is bij een aantal oogziekenhuizen mogelijk om een pakket af te nemen waarbij naast de behandeling ook overnachtingen in een viersterren hotel en excursies zijn opgenomen.
 
Andere behandelingen
Gebitssanering en facelifts zijn ook sterk in opkomst onder buitenlanders die naar Turkije reizen voor gezondheidsbehandelingen. Daarnaast lenen de vele spa centra en thermale baden zich al sinds het Romeinse tijdperk uitstekend voor behandeling van huidaandoeningen. Turkije is dan ook gezegend met vele natuurlijke bronnen die helende werkingen hebben. Bij vele resorts is het genieten van deze natuurlijke rijkdommen en de veelal aanwezige spa faciliteiten: een garantie voor volledig ontspanning! Een uitstekend voorbeeld is het kuuroord Kangal Balikli Kaplica waar mensen vanuit de hele wereld naartoe komen voor een behandeling tegen Psoriasis. Duizenden kleine visjes voeden zich hier met de dode huidcellen van het menselijk lichaam.
HETEX gezondheidsbeurs
Jaarlijks vindt in Turkije ook de HETEX beurs plaats, een internationale gezondheidsbeurs in het leven geroepen voor alle partijen met een interesse in gezondheidstoerisme. De beurs heeft als doel een internationale ontmoetingsplek te worden voor de gezondheidstoerisme sector.
Voor meer informatie over Turkije: www.welkominturkije.nl
Bron: http://www.tourpress.nl/nieuws/3/Bestemmingen/19995/Gezondheidstoerisme-naar-Turkije-sterk-in-opkomst

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here