7.5 C
Alba Iulia
donderdag, november 30, 2023
No menu items!

Postkoets van Istanbul naar Venlo

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Bij de start van de Floriade volgend jaar april is het de bedoeling om per originele postkoets een tocht te rijden vanuit Istanbul naar Venlo. De tocht wordt gemaakt in het kader van 400 jaar handelsbetrekkingen tussen Nederland en Turkije.
 
De postkoets gaat een reis afleggen van ruim 3.000 kilometer in een tijdsbestek van ongeveer twee maanden. De postkoets trekt met deze tocht door negen landen, waaronder Bulgarije, Roemenië, Hongarije, Slowakije, Oostenrijk en Duitsland. In ieder land worden belangrijke (hoofd)steden aangedaan waar zakelijke evenementen georganiseerd worden.
Tocht is al eens afgelegd
Vijftig jaar geleden is een vergelijkbare postkoetstocht afgelegd, ter gelegenheid van de Floriade in 1960. Algemeen directeur van de Floriade Dhr. Paul Beck, zelf fervent menner, kreeg het idee om de tocht nog een keer af te leggen. De 400 jaar handelsbetrekkingen tussen Nederland en Turkije zullen onder meer uitgebreid worden gevierd op het Floriadeterrein, waar Turkije met een grote inzending zal deelnemen. Daarnaast zal, in lijn met het gedachtegoed van de Floriade, een duurzame tocht door Europa worden georganiseerd: op de route worden bomen geplant.
Bij de Menwedstrijden in Horst werd zondag het startschot gegeven voor dit postkoetsproject ter gelegenheid van Floriade 2012. In Horst vertrok een postkoets richting het terrein van de menwedstrijden. In het rijtuig hebben onder meer de burgemeester van Horst aan de Maas, Dhr. Kees van Rooij, en een afgevaardigde van de Turkse ambassade plaatsgenomen. Ook voorzitter van de Eerste Kamer, de heer van der Linden, was hierbij aanwezig.
 
Bron: TuinbouwCommunicatie
Bron: http://www.sierteeltnet.nl/Nieuws_bloemen_planten_veilingen_veredelaars.2170.0.html?&tx_ttnews%5Btt_news%5D=43877&cHash=34991

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here