7.5 C
Alba Iulia
zondag, september 24, 2023
No menu items!

Bredenoord bouwt eerste biogasinstallatie Turkije

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

De Turkse zuivelfabrikant Sütas neemt dinsdag 19 april de eerste biogasinstallatie van Turkije gebaseerd op mestvergisting officieel in gebruik. De locatie Karacebey gaat daarmee over op groene stroom. Het Apeldoornse Bredenoord leverde de biogas warmte kracht koppeling (WKK) installatie voor dit project en nam daarnaast ook de opleiding van de Turkse onderhoudsmonteurs voor haar rekening. Met de overgang op groene stroom bespaart Sütas 10.000 ton CO2 uitstoot per jaar.
 
Sütas is de grootste zuivelproducent van Turkije met een eigen veestapel. De biogasinstallatie staat op het melkveebedrijf Tarfas, dat onderdeel is van de Sütas-groep. De mest van het bedrijf en groente- en fruitafval zorgen voor het biogas. De 345 kW generator zet het biogas om in groene stroom. De installatie wordt met software gemonitord vanuit Apeldoorn, terwijl Turkse monteurs van Sütas het onderhoud doen. Zij volgden hiervoor een meerdaagse Engelstalige training bij Bredenoord. Kees Boone, salesmanager Bredenoord BioEnergy: “Dit project vroeg om een klantgerichte aanpak. Van engineering en turn-key oplevering tot training en service: Bredenoord BioEnergy ontzorgt haar klanten, zowel in Nederland als ver daarbuiten.”
Internationale samenwerking bevorderen
Het Nederlandse BGP Engineers en haar partner Biogas Plus zijn de initiators van de Turkse biogasinstallatie. BGP Engineers is gespecialiseerd in consultancy en projectontwikkeling op het gebied van duurzame technologieën en nieuwe energievormen. Wim Maaskant, directeur BGP: “We hebben gekozen voor een samenwerking met Bredenoord omdat Bredenoord BioEnergy als betrouwbare partner bekend staat en beschikt over de juiste technische capaciteiten.”
De installatie is in maart dit jaar opgeleverd en is op dit moment volop in productie. Het project is uitgevoerd onder het Programma Samenwerking Opkomende Markten van toenmalige ministerie van EZ (tegenwoordig EL&I). Dat programma heeft tot doel business-to-businesscontact in o.a. opkomende markten te stimuleren. Maaskant: “De verwachting van de projectpartners is dat dit project een brug zal vormen naar verdere projectrealisaties in Turkije.”
Over Bredenoord
Bredenoord is een familiebedrijf dat al ruim 70 jaar zorgt voor verhuur, verkoop en productie van mobiele stroomvoorzieningen. Het bedrijf ontwikkelt daarnaast complete biogas WKK’s (warmte kracht koppelingen). Ook zet Bredenoord zich in voor het verduurzamen van mobiele stroom, onder meer met waterstofaggregaat Purity en de Clear Air, een filter dat roetuitstoot met 99% vermindert. Zodat de klant kan kiezen voor mobiele stroom uit verschillende brandstoffen en met verschillende emissies. www.bredenoord.com
Bron: http://www.infrasite.nl/news/news_article.php?ID_nieuwsberichten=14924&language=nl&refresh=1

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here