7.5 C
Alba Iulia
zaterdag, september 30, 2023
No menu items!

Nieuwe Amerikaanse aardbei-rassen worden getest in Turkije

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Twee nieuwe aardbei-variëteiten die zijn ontwikkeld door de Universiteit van Californië, worden getest in Antalya, Turkije. De Spaans-Turkse landbouworganisatie Eurosemillas organiseerde een proefoogst-dag in de regio Pinarli in Antalya. Een vertegenwoordiger van het Amerikaanse bedrijf Lassen Canyon International SL was ook aanwezig op het event.
Eurosemillas heeft het patent op de twee nieuwe rassen. Het gaat om de variëteiten Mojave en Benicia. De agrarische sector in Turkije is volop in ontwikkeling. Volgens een woordvoerder van het bedrijf Lassen zijn sommige kosten in Europa erg hoog en is de EU geïnteresseerd in een goedkope exporteur zoals Turkije. Sommige landen zien het daarentegen als bedreigend dat ze in Turkije zo goedkoop produceren en proberen het juist tegen te houden. Een voorbeeld zijn de tomaten die veel goedkoper worden aangeboden door Turkse exporteurs. De vereniging voor groenten en fruitexporteurs in Alanya heeft aangegeven dat vanaf april een bepaalde prijs wordt afgesproken. 
Bron: hurriyetdailynews.com
Bron: http://www.agf.nl/nieuwsbericht_detail.asp?id=69921

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here