7.5 C
Alba Iulia
woensdag, maart 22, 2023
No menu items!

Ecclestone wil Turkse GP behouden

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

27-04-2011 | Door: Eelco den Boer
 
Het heeft er alle schijn van dat de komende Grand Prix van Turkije tevens de laatste zal zijn. Toch heeft Bernie Ecclestone nog hoop dat de race langer op de F1-kalender blijft.
Het contract van Grand Prix van Turkije loopt dit jaar af. De organisatie voelt er weinig voor om de verbintenis te verlengen. Murat Yalcintas, de voorzitter van de Kamer van Koophandel in Istanbul stelt dat Ecclestone de bijdrage om te race te mogen organiseren wil verdubbelen van negen naar achttien miljoen euro per jaar.
En dat is lastig terug te verdienen. De eerste editie van de Turkse Grand Prix in 2005 trok nog 200.000 bezoekers, maar de afgelopen jaren kwamen er nog maar nauwelijks 35.000 mensen op de race af. Istanbul heeft daarnaast te maken met concurrentie van nieuwe races in India, de Verenigde Staten en Rusland.
Desalniettemin wil Ecclestone graag dat Turkije op de kalender blijft. “De race levert de stad veel bezoekers, handel en publiciteit op”, zegt hij in The Daily Express. “Ik ben een beetje teleurgesteld in de houding van de organisatie en hoop dat we alsnog een nieuwe overeenkomst kunnen bereiken.”
Bron: http://www.formule1.nl/nieuws/detail/ecclestone-wil-turkse-gp-behouden/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here