7.5 C
Alba Iulia
donderdag, november 30, 2023
No menu items!

Turkije zet deur voor nieuw Grand Prix-contract op een kier

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Turkije sluit een nieuwe overeenkomst voor het organiseren van een Grand Prix toch niet uit. De Turkse overheid vindt het voorgestelde prijskaartje van 26 miljoen dollar te gortig, maar dat betekent niet per definitie het einde van de wedstrijd op Istanbul Park.
Murat Yalcintas, president van de Turkse variant op de Kamer van Koophandel dat de race steunt, verwacht dat de onderhandelingen zich nog voort zullen slepen. “Dit jaar is een keerpunt voor de Grand Prix van Turkije. Afhankelijk van de discussies gaan we door of niet. Beide kanten hebben nog geen officieel standpunt ingenomen. Het enige dat we kunnen zeggen is dat meneer Ecclestone een voorstel van 26 miljoen dollar per jaar heeft gedaan en de Turkse overheid heeft daar niet positief op gereageerd.”
“Het is onmogelijk om een datum als deadline te prikken, want de FOA (Formula One Administration, red.) heeft in het verleden op diverse momenten een kalender voor het volgende jaar gepresenteerd. We denken dat het schema voor 2012 in augustus of september bekend wordt gemaakt. De problemen met Bahrein in het achterhoofd houdend kunnen de gesprekken tot de zomer in beslag nemen.”
“Turkije heeft de afgelopen dertig jaar veel internationale evenementen langs zien komen en een daarvan is de Formule 1. We zijn ons bewust van de noodzaak voor continuïteit voor succes. Vanuit onze buurlanden Griekenland en Bulgarije krijgen we veel bezoekers voor de Formule 1, net als uit andere Europese landen. Maar om nou te zeggen dat hier sprake is van een Formule 1-economie, dat gaat te ver”, besluit Yalcintas tegenover Autosport.
Bron: http://www.f1today.nl/20110428/turkije-zet-deur-voor-nieuw-grand-prixcontract-op-een-kier.html

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here