7.5 C
Alba Iulia
vrijdag, december 1, 2023
No menu items!

Stella aviation academy opent vliegschool in Turkije

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Vliegopleider Stella aviation academy heeft een vliegschool geopend in Turkije. Hiermee speelt Stella naar eigen zeggen in op de grote vraag naar gekwalificeerde vliegers in dat land. Sinds 2008 levert Stella al Nederlandse studenten aan Turkse luchtvaartmaatschappijen; nu gaat Stella voor het eerst ook Turkse studenten opleiden.
Stella heeft de erkenning van het Turkse ministerie van Onderwijs inmiddels op zak. De selectie voor Turkse studenten vindt plaats in Istanbul en Dalaman. Het theoriegedeelte volgen de Turkse studenten op Maastricht Aachen Airport, waarna het praktijkgedeelte plaatsvindt op Dalaman Airport. Ter afsluiting vindt een Instrument Rating plaats in Maastricht.
Stella heeft de school opgezet in samenwerking met de Turkse partner Gözen Group. Binnen de Gözen Group werkt Stella samen met luchtvaartmaatschappij Freebird en het International Flight Training Center.
De Turks/Duitse vakantievlieger SunExpress heeft opdracht gegeven voor het opleiden van een eerste groep van veertig studenten. Na een succesvolle afronding van de opleiding krijgen zij een baan als first officer bij SunExpress.
Nederlandse studenten van Stella gaan op korte termijn van de school in Dalaman gebruikmaken als locatie voor het VFR-traject, ofwel het vliegen op zicht. Stella roemt daarbij de weersomstandigheden, vliegmogelijkhedenen en faciliteiten ter plekke. Dalaman is volgens de opleider een “ideale aanvulling” op de andere locaties waar de Nederlandse Stella-studenten vliegen.
Bron: http://www.luchtvaartnieuws.nl/nl-NL/Article.cms/Algemeen/Stella_aviation_academy_opent_vliegschool_in_Turkije

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here