7.5 C
Alba Iulia
donderdag, november 30, 2023
No menu items!

Turkije sterke stijger meest concurrerende landen

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Nederland staat in 2011 op de veertiende plaats op de lijst van meest concurrerende landen. Vorig jaar was dit nog de twaalfde positie. 
 
Dat blijkt uit een rapport van de Zwitserse zakenuniversiteit IMD. In totaal telt de rangschikking 59 landen.
De Verenigde Staten en Hongkong staan op een gedeelde eerste plaats. Vorig jaar stonden zij op respectievelijk de derde en de tweede positie, terwijl Singapore, nu nummer drie, toen bovenaan stond.
Zweden , Duitsland, Qatar, Korea en Turkije zijn sterke stijgers op de lijst. Australië, Oostenrijk en Frankrijk daarentegen zakken allemaal meerdere plaatsen.
Nationaal
Slechts vier van de grootste economieën ter wereld hebben de top-20 gehaald. “De wereld van de concurrentie wordt meer nationaal van aard”, stelt IMD-professor Stéphane Garelli. “Concurrentie wordt gekarakteriseerd door een grotere zelfstandigheid van landen.”
Nederland daalt al jaren op de lijst. In 2007 stond het land nog op de zevende positie, om daarna via de tiende en de twaalfde plaats af te zakken naar de veertiende.
Bedrijfsleven
De rangschikking wordt gemaakt op basis van een aantal indicatoren. Alleen het bedrijfsleven blijkt in Nederland efficiënter te zijn geworden.
De beoordeling van de infrastructuur is gelijk gebleven, maar op het gebied van overheidsfinanciën en economische prestatie heeft Nederland steken laten vallen volgens IMD.
“Overheiduitgaven hebben nieuwe recordhoogtes bereikt sinds de recessie. Gemiddeld bedragen deze 47 procent van het bruto binnenlands product in ontwikkelde landen. Twaalf Europese landen zitten zelfs al boven de 50 procent”, verklaart Garelli.
Bron: http://www.nu.nl/economie/2517888/nederland-zakt-lijst-competitieve-landen.html

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here