Culinary approaches to Ottoman history
Food is a marker of identity, culture, and class, and it denotes power, routine, leisure, and celebration. Despite its importance to every aspect of historical research, this topic has not been sufficiently explored in Ottoman history. This volume places the study of food in the mainstream of Ottoman history by analy- zing major issues—origins, idetity, minorities, Ottomanization, the “golden age,” foreign relations, the nature of modernity— all from the perspective of food.
Edited by Amy Singer
Hardcover: $68.95
Hardcover ISBN-13: 9781558765139
Paperback: $24.95
Paperback ISBN-13: 9781558765146
Starting With Food

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,
Vorig artikelMKZ in Turkse wilde zwijnen
Volgend artikelWebshopkeurmerkorganisaties vechten ruzie uit voor rechter
Zie ook
Ahmet Ali, de eerste zwarte mannelijke gevechtspiloot
Ahmet Ali Çelikten (geboren Izmirli Alioglu Ahmed; 1883 - 1969), ook bekend als Izmirli Ahmet Ali, was een Afro-Turkse vlieger die een van de...
Beuteturken werden krijgsgevangenen genoemd van het Ottomaanse leger
Beutetürken werden krijgsgevangenen genoemd van het leger van de Ottomanen, die in de 17e en 18e eeuw na Christus naar Duitsland werden gedeporteerd en...
Getürkt: Hoe de Turken een werkwoord werden in Europa
Europese talen omvatten een geschiedenis van de fascinatie voor de angst voor moslims in Europa.
Er zijn maar weinig woorden die de complexiteit van historische...
Waarom Ismail al Jazari de vader van middeleeuwse robots wordt genoemd
Zijn kennis van automatisering in de 12e eeuw inspireerde verschillende generaties wetenschappers om zijn vak vooruit te helpen en een tijdperk van robotica binnen...