7.5 C
Alba Iulia
donderdag, november 30, 2023
No menu items!

Investeerders zetten flink in op Turkije

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Steeds meer banken zoeken Turkije op. Zo zet Dexia, net als BNP Paribas en ING, zwaar in op expansie en groei in Turkije. Met een bbp van 730 miljard dollar is Turkije inmiddels de zesde economie van Europa en de 17de van de wereld.
Turkije kent een inflatie die in maart 2011 4% bedroeg (waar 8% gezien wordt als nog beheersbaar), heeft een diverse economie en een staatsschuld die net boven de 40% van het bbp schommelt. Laat onverlet dat Turkije een rating van BB+ heeft. Een belangrijk minpunt is de hoge werkloosheid van 11%. Turkije maakt momenteel als gevolg van de deregulering een overgang door van een economie die draaide op openbare investeringen naar een economie die aangedreven wordt door de privé-sector. Dat proces leidt altijd in eerste instantie tot een stijging van de werkloosheid waarna een daling intreedt. Dat de werkloosheid in Turkije echter niet daalt is te wijten aan de sterke bevolkingsgroei en de immigratie.
Het Turkse bbp groeide in 2010 met 8,9%, een percentage dat gelijk is aan dat van China. Dat trekt weliswaar veel investeerders aan, maar tegelijkertijd dreigt het gevaar van oververhitting van de economie. Waarna in de regel de zeepbel uit elkaar spat.
Bron: http://www.profnews.nl/966810/investeerders-zetten-flink-in-op-turkije

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here