7.5 C
Alba Iulia
donderdag, november 30, 2023
No menu items!

Samenwerking op energie efficientie met Turkije leidt tot spin off

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Het totale energieverbruik in Turkije, dat voor meer dan de helft van zijn energiebehoefte afhankelijk is van het buitenland, zal tot 2020 sterk toenemen. Het land importeert vooral olie en gas en voor de opwekking van energie grote hoeveelheden kolen. De hoge energie-intensiteit van de economie kan een belemmering vormen voor de concurrentiekracht en voor duurzame groei. De verbetering van energie-efficiëntie staat daarom hoog in het vaandel bij de Turkse overheid.
Via een G2G-Milieu-project leverde Agentschap NL de afgelopen twee jaar ondersteuning aan het energieagentschap (EIE) van het Turkse Ministry of Energy and Natural Resources. Het ging hierbij om het opzetten van een nationaal programma voor vrijwillige afspraken over energie-efficiency met de industrie. Het project was vooral gericht op de training van overheid en energieconsultants voor het uitwerken van plannen bij pilotbedrijven. Daarnaast werden brancheorganisaties betrokken om bedrijven te motiveren en te informeren.
Een van de activiteiten in het project was een ‘Technology Exchange Day’, georganiseerd met steun van Nederlandse en Turkse sectororganisaties in de textielindustrie. Tijdens presentaties en workshops hebben onderzoekers en bedrijven uit Nederland (TNO, Ecoceramics, Envirotek/Paques, Alcon Advies) concrete voorbeelden van innovatieve technieken voor energie-efficiëntie aan Turkse textielondernemers laten zien. Eén Nederlands bedrijf heeft naar aanleiding van de Technology Exchange Day een match gevonden met een Turks textielbedrijf.
Wilt u meer informatie over bovenstaand project, ga dan naar G2G-Milieu.
10-05-2011
Bron: http://www.agentschapnl.nl/nieuws/g2g-milieu-samenwerking-op-energie-effici%25C3%25ABntie-met-turkije-leidt-tot-spin

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here