7.5 C
Alba Iulia
vrijdag, december 1, 2023
No menu items!

Eureko neemt resterend belang in Turkse verzekeraar over

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Eureko bv (EUR.YY) breidt zijn belang in de Turkse verzekeraar Eureko Sigorta uit naar 100% van 80% voor een bedrag van euro 70 mln, meldt de niet-beursgenoteerde verzekeringsgroep dinsdag.
De uitbreiding past in de internationale strategie van het verzekeringsconcern, die zich richt op de landen Turkije, Rusland en Griekenland.
De Turkse schadeverzekeraar Eureko Sigorta ontstond in 2007 uit een samenwerkingsverband met Garanti Bank, waardoor Eureko een belang van 80% kreeg en Garanti 20%. Tegelijk nam Eureko een belang van 15% in het levensverzekerings- en pensioenbedrijf van Garanti Bank, Garanti Emeklilik.
Garanti Bank maakt nu gebruik van zijn recht om ook de resterende 20% van Eureko Sigorta te verkopen.
De overname moet nog worden goedgekeurd door toezichthouders.
“Sinds de samenwerking met Eureko vanaf 2007 zijn we zeer concurrerend geworden”, stelt executive vice-president Gokhan Erun van Garanti Bank. De topman wijst op een marktaandeel van 21% op de Griekse markt voor banken en verzekeraars.
Chief financial officer Gerard van Olphen van Eureko bevestigt dat de Turkse verzekeraar zich goed heeft ontwikkeld sinds het begin van de samenwerking.
Eureko had voorafgaand aan de joint-venture al veel ervaring met het verkopen van verzekeringsproducten via het bankkanaal, sinds de samenwerking met Rabobank in Nederland. Eureko is een joint-venture van ziektekostenverzekeraar Vereniging Achmea en de Rabobank-dochter Interpolis.
Door Archie van Riemsdijk; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5200; archie.vanriemsdijk@dowjones.com
(END) Dow Jones Newswires
May 31, 2011 07:34 ET (11:34 GMT)
Bron: http://www.fd.nl/artikel/22300542/eureko-neemt-resterend-belang-turkse-verzekeraar

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here