7.5 C
Alba Iulia
donderdag, november 30, 2023
No menu items!

Turkije sluit zich aan bij stresstests kerncentrales

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Rusland, Oekraïne, Zwitserland en vier andere landen gaan net als de lidstaten van de Europese Unie stresstests uitvoeren op hun kerncentrales. Dat heeft eurocommissaris voor Energie Günther Oettinger vandaag meegedeeld.
Rusland, Oekraïne, Zwitserland, Wit-Rusland, Kroatië, Turkije en Armenië zijn ingegaan op het Europese verzoek om na te gaan in hoeverre hun kerncentrales bestand zijn tegen aardbevingen, overstromingen, de impact van een vliegtuigcrash en andere noodscenario’s. Volgens een op donderdag ondertekende verklaring zullen de zeven landen de criteria van de Europese stresstests als referentie gebruiken en de resultaten van hun tests laten evalueren door experts uit andere landen.
 
Als reactie op de nucleaire ramp in het Japanse Fukushima zijn de EU-lidstaten momenteel stresstests aan het uitvoeren. De eerste resultaten zouden omstreeks het jaareinde bekendgemaakt worden.
Bron: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/5354/De-aardbeving-in-Japan/article/detail/2456859/2011/06/24/Zeven-landen-sluiten-zich-aan-bi

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here