7.5 C
Alba Iulia
vrijdag, december 1, 2023
No menu items!

Robotvoetballers TU Eindhoven ingepakt op weg naar WK in Istanbul

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Vijf robotvoetballers van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) zijn maandag ingepakt en per vliegtuig vertrokken naar de wereldkampioenschappen in Istanbul. Na 3 verloren WK-finales op rij denken de voetballers in Turkije goede kans te maken om eindelijk de wereldtitel te winnen, zei coach Roel Merry maandag.
Het team TechUnited Eindhoven acteert sinds 2005 in de Middle Size League, de eredivisie van het robotvoetbal. In deze hoogste klasse spelen teams van vijf robots tweemaal 15 minuten tegen elkaar. Vanaf het startsignaal spelen ze hun wedstrijden zonder menselijke tussenkomst.
Camera’s
De robots hebben camera’s waarmee ze bal en andere spelers kunnen volgen. Ze zijn zo geprogrammeerd dat ze zelf de wedstrijdtactiek kunnen bepalen. Het doel van het internationale onderzoeksproject RoboCup is om halverwege deze eeuw een team op de been te brengen dat kan winnen van de wereldkampioen van vlees en bloed.
Nieuwe keeper
Het Eindhovense team denkt afgelopen jaar vooruitgang te hebben geboekt door de ontwikkeling van een nieuwe keeper. Een laserscanner bovenin de keeper detecteert lobballen, de robot is sneller in beide doelhoeken en door gebruik van de ‘ogen’ van een Xbox ontdekt de keeper of ballen door de lucht of over de grond komen.
Met de debutant werd eerder dit jaar de Europese titel gewonnen met een indrukwekkend doelsaldo van 105 doelpunten voor en 7 tegen.
6 robots, 20 technici, studenten en promovendi
Behalve 6 robots (inclusief een reserve) bestaat Tech United uit ongeveer 20 technici, studenten en promovendi. Het menselijke deel van het team vertrekt op zondag 3 juli naar Turkije. De wedstrijden in Istanbul beginnen op 6 juli en de finaledag 10 juli staat rood omcirkeld in de agenda’s van de teamleden.
 
Bron: http://eindhoven.dichtbij.nl/zakelijk/robotvoetballers-tue-ingepakt-weg-wk-0

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here