7.5 C
Alba Iulia
vrijdag, december 1, 2023
No menu items!

Swingen op het Rock en Coke festival in Istanbul

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Op 16 en 17 juli vindt het Rock ’n Coke festival voor de zevende keer plaats in Istanbul. Festivalgangers kunnen lekker swingen op het festivalterrein dat het Hezarfen vliegveld vlakbij Istanbul omtovert in een ware culturele en artistieke muziekstad. De line- up bestaat onder anderen uit de rockgroepen Limp Bizkit, Moby, Skunk Anansie en the Kooks.
Rock ’n Coke festival
Rock ’n Coke is het grootste buitenlucht festival in Turkije en trekt ongeveer 30.000 bezoekers per dag. Qua muziek voert rock de boventoon, maar is er ook ruimte voor andere muziekstijlen. Op het festivalterrein zijn drie podia aanwezig: het hoofdpodium, het alternatieve podium en het ‘Sonar’ podium. Voor ongeveer 10.000 festivalgangers zijn er ook kampeerfaciliteiten aanwezig met ruimte voor extra activiteiten als skateboarden, tai-chi, basketball en yoga. Met hulp van 2.500 professionals en 250 vrijwilligers ontstaat er bij het Hezarfen vliegveld naar aanleiding van het tweedaagse festival een ware muziekstad. Het doel van het Rock ’n Coke festival is om de wereldwijde traditie van buitenlucht festivals ook voor Turkije in stand te houden en Istanbul als culturele stad op de kaart te zetten.
Festival line-up
Net als voorgaande jaren kent het festival weer een imposante rock line-up voor beide dagen. Voor het hoofdpodium staat op zaterdag 16 juli Limp Bizkit, Motörhead, 2 Many DJ’s en The Kooks op het programma. Op zondag 17 juli sluiten Moby en Skunk Anansie met vele anderen het festival af. Daarnaast zijn er nog vele verassende optredens als de Dum Dum Girls, Mogwai en de Thievery Cooperations op de andere podia.
Istanbul
Wie het festival bezoekt is bijna verplicht om aan zijn verblijf in Turkije een korte citytrip Istanbul toe te voegen. Deze wereldstad heeft een ideale mix van oost en west en dat is overal in de stad terug te zien. Bijzondere historische gebouwen worden afgewisseld met moderne museums, prachtige moskeeën met hippe clubs, moderne winkelcentra met de traditionele Grand Bazaar en de kleine Mezze restaurants met sterren restaurants. Een bezoek aan Istanbul maakt elke reis naar Turkije compleet.
Bron: http://www.travelution.nl/index.php?page=nieuws_detail&nid=8747&s=0

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here