7.5 C
Alba Iulia
donderdag, november 30, 2023
No menu items!

Afgestudeerde piloten aan de slag in Turkije

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Afgestudeerde piloten moeten steeds vaker de grens over om aan het werk te kunnen. Onder meer in groeimarkten als Turkije en Indonesië is veel vraag naar vliegers. Zo maakt de Stella aviation academy in navolging van vliegopleiders CAE-NLS en DFA bekend dat afgestudeerde studenten aan de slag gaan bij het Indonesische Lion Air.
Die luchtvaartmaatschappij heeft in totaal 178 Boeing 737-900ER’s besteld. In Indonesië zelf zijn niet genoeg piloten om op deze vliegtuigen ingezet te worden, en staan ze te springen om vliegers uit het buitenland. Europese vliegopleiders spelen daar op in.
“De luchtvaart is grillig en gevoelig voor de economische ontwikkelingen en conjunctuur. Als pilotenopleider moet je constant opzoek naar luchtvaartmaatschappijen waarvan je weet dat ze op de langere termijn medewerkers nodig hebben”, zegt Evert-Jan Hilgeman, directeur van Stella aviation academy.
Volgens Hilgeman moeten piloten anno 2011 hun ‘scope’ verbreden. “De Nederlandse markt zit de komende jaren nog op slot. Je moet als piloot dus de wereld in trekken om je baan te bemachtigen. Je eerste vlieguren ‘maken’ is inderdaad veelal de drijfveer en belangrijk, maar een goed salaris ook.”
De afgestudeerde piloten die bij Lion Air aan de slag gaan krijgen na afronding van hun type-rating op de Boeing 737 een contract aangeboden voor de duur van minimaal twee jaar. Het salaris dat ze ontvangen is “conform de Europese standaard”.
Goede relaties
De strategie is om met meerdere luchtvaartmaatschappijen verspreid over de wereld goede relaties aan te knopen, zegt Hilgeman. “In groeimarkten zoals Azië en Oost-Europa maar ook in West-Europa. Zeker zeventig van onze huidige leerlingen zijn bezig met de verschillende fases van selectie bij maatschappijen in Duitsland.”
Stella aviation academy plaatste eerder deze maand ook tien studenten bij Sun Express en zijn vier leerlingen gestart bij Borajet in Turkije.
Bron: http://www.luchtvaartnieuws.nl/nl-NL/Article.cms/Algemeen/Afgestudeerde_piloten_aan_de_slag_in_verre_oorden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here