7.5 C
Alba Iulia
vrijdag, december 1, 2023
No menu items!

Eerste internationaal jazz festival in Antalya

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

‘Save the date’ want van 20 tot en met 24 juli vindt het allereeste International Antalya Jazz Festival plaats in een van de beste bewaarde en oudste amfitheaters ter wereld: het Aspendos Ancient Roman Theatre. De beste jazz-zangers en –bands, zoals Monica Molina en Macy Gray treden gedurende vijf dagen op tijdens dit bijzondere festival. Dat klinkt als muziek in de oren!
Aspendos Ancient Roman Theatre
Het Aspendos Ancient Roman Theatre is één van de meest belangrijke culturele trekpleisters van Aspendos en verenigt tijdens het International Antalya Jazz Festival jazzliefhebbers uit de hele wereld. Het theater vorm met zijn goede akoestiek en indrukwekkende originele architectuur een podium waar vele artiesten van dromen om op te treden. Gedurende het festival treden vijf belangrijke jazz artiesten op, begeleidt door vijf gerenommeerde jazz-bands.
Opening door Monica Molina
De betoverende fado-zangeres Monica Molina opent op 20 juli het Antalya Jazz Festival, samen met het Mehmet Ikiz trio en China Moses, een van de grootste jazz-bands ter wereld. Het programma ziet er als volgt uit.
Programma
20 juli: Mehmet ikiz trio met China Moses en Monica Molina
21 juli: Nino Katamadze en Lisa Ekhdal
22 juli: L’Orchestre de Contrebasses en Cesaria Evora
23 juli: New York Gypsy All Stars en Macy Gray
24 juli: Fahir Atakoðlu Trio en Al Di Meola World Sinfonia
Tickets voor het International Antalya Jazz Festival zijn verkrijgbaar op www.biletix.com, via touroperators en bij de loketten tijdens het evenement zelf.
Aspendos
Elk jaar bezoeken duizenden binnen- en buitenlandse toeristen de stad Aspendos. De antieke Grieks-Romeinse stad is gelegen in de provincie Antalya en staat bekend om zijn amfitheater. Op 8 kilometer ten oosten van de stad Serik, waar de rivier Köprüçay overgaat in de Middellandse Zee, werd Aspendos in de 10e eeuw voor Christus gesticht door de Grieken en werd het een van de rijkste steden van de oudheid. Het amfitheater is gebouwd door de Romeinen in de 2e eeuw na Chr. en dient tevens als toonaangevende architectuur van de stad. Muziek, cultuur en geschiedenis komen samen in een van de oudste en best bewaarde Romeinse openluchttheaters ter wereld.
Voor meer informatie over het festival kunt u terecht op www.antalyajazzfestival.com. Voor meer informatie over Turkije: www.welkominturkije.nl.
Bron: http://www.travelution.nl/index.php?page=nieuws_detail&nid=8783&s=0

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here