7.5 C
Alba Iulia
vrijdag, december 1, 2023
No menu items!

MKB Turkije en Noord Amerika heeft last van Arabische Lente

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Meer dan een vijfde van de mkb-bedrijven ondervindt nadeel van de ‘Arabische lente’ die zo’n zes maanden geleden begon. De impact van de onrust in het Midden-Oosten en Noord-Afrika is wel heel verschillend per regio.
Dit blijkt uit het jaarlijkse International Business Report (IBR 2011) van Grant Thornton, zo weet PleinPlus. De hoogste negatieve impact werd gemeten in de regio Noord-Amerika (VS en Canada): 26 procent. Als land ondervindt Turkije het meeste nadeel. Het Nederlandse bedrijfsleven zit als het gaat om ‘onrust-impact’ (veertien procent) en wens tot zakendoen (twaalf procent) in de middenmoot. Landen met sterke banden met de regio hebben logischerwijs, en ook volgens de cijfers, de meeste last van de ontwikkelingen.
Bedrijfsleven wil toch blijven investeren
Frank Ponsioen, business leader mkb bij Grant Thornton in Nederland: “Toch is de algemene teneur dat het bedrijfsleven wereldwijd op lange termijn wil blijven investeren en groeien in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. De regio staat meer open voor buitenlandse investeerders, wat kansen biedt om zaken te doen. Ondanks dat de regio Noord-Amerika het hardst getroffen lijkt, zijn de VS en Canada het meest van plan zaken te blijven doen in de onrustige regio. In Nederland hebben vooral de stijgende brandstofprijzen invloed gehad op het bedrijfsleven. Met een relatief grote transportsector zijn we gebaat bij een stabiel Midden-Oosten.”
Bron:Pleinplus

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here