7.5 C
Alba Iulia
donderdag, november 30, 2023
No menu items!

Turkse economie gegroeid met 11 procent in eerste kwartaal

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

De Turkse economie kende in het eerste trimester van 2011 een spectaculaire groei van 11 procent. Daar staat tegenover dat het handelstekort blijft stijgen, blijkt uit officiële gegevens die vrijgegeven werden door het Turkse Instituut voor de Statistiek (TUIK).
Het kwartaalgroeicijfer van 11 procent maakt Turkije, de 17e mondiale economie, koploper van de G20-landen en van de opkomende economieën, gevolgd door Argentinië, dat een groei van 9,9 procent optekende.
De import steeg en de export naar Europa vlakte af. Volgens het TUIK steeg het handelstekort, dat 6,9 miljard euro bedroeg in mei, ver boven de verwachtingen.
Het handelstekort is een van de grote problemen voor de Turkse economie. Er wordt te veel ingevoerd – voornamelijk brandstoffen – in vergelijking met de uitvoer. De Turkse economie groeide in 2010 met 8,9 procent.
Bron: http://www.demorgen.be/dm/nl/996/Economie/article/detail/1286147/2011/06/30/Turkse-economie-gegroeid-met-11-procent-in-eerste

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here