7.5 C
Alba Iulia
donderdag, november 30, 2023
No menu items!

Tutku Kaymak wint Green Dream District 2011

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Het was een sensationeel slot van het derde seizoen van Green Dream District. De twaalf finalisten gingen de strijd met elkaar aan voor de meest duurzame uitvinding van 2011. De spanning was om te snijden en de jury stond voor een moeilijke keuze. Prinses Laurentien is speciaal naar de Green Dream District studio gekomen om de Dream Prize, voor de meest creatieve uitvinding, uit te reiken. Tutku Kaymak & Evy Speets mochten deze prijs in ontvangst nemen met hun uitvinding de Sea Rubbish Sucker, een boot in de vorm van een walvis die al het plastic in de oceaan opslurpt. De twee jonge dames mogen een dag meelopen met beroepsavonturier Wilco van Rooijen. Hij rijdt in een CO2 neutraal voertuig naar de Zuidpool en Tutku en Evy mogen als eerste ‘normale burgers’ in het voertuig plaatsnemen.
Nadat prinses Laurentien de prijs heeft overhandigd steeg de spanning opnieuw tot een ongekende hoogte. De derde prijs van 1.000 euro ging naar het duurzame uithangbord van Samira en Jana. Ze bedachten een lichtbord dat door een bewegingssensor alleen brand als er iemand langs loopt. Slim, effectief en breed inzetbaar!
De tweede prijs is gewonnen door Jelmer Braad met zijn uitvinding, de Energiebaan. Jelmer wil met zijn idee echte auto’s net zo laten rijden als speelgoedauto’s op een racebaan. Door magnetische lussen onder het wegdek te plaatsen, rijden auto’s elektrisch. Je kan het vergelijken met een inductie kookplaat waar door gebruik van magnetische velden de pan warm wordt.
En dan nu de meest duurzame uitvinding van 2011 en de hoofdprijs van 5.000 euro is gewonnen door: Bronti Spierings met de Green Zapper! Bronti houdt van praktische duurzame oplossingen en wint daarmee de finale van Green Dream District. Per jaar gebruiken we talloze batterijen in onze afstandsbediening, en dat kan anders. Ken je die zaklampen die branden door even te schudden? Bronti kent deze zaklampen maar al te goed en kwam zo op het idee om ditzelfde systeem in een afstandsbediening te stoppen. Je hoeft dan alleen nog maar even te schudden en zappen maar!
Bron: http://greendreamdistrict.nl/2011/06/25/winnaars-green-dream-district-2011/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here