7.5 C
Alba Iulia
zondag, september 24, 2023
No menu items!

De Turkse bubbel? Economie groeit met 11%

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Steeds meer waarnemers hebben vragen bij de spectaculaire economische groei in Turkije. Met een geannualiseerde groei van 11% doet Turkije nu beter dan China. Maar velen zien daarin eerder een begin van een zeepbel, vooral omdat het handelstekort in mei een historisch record liet optekenen. Boosdoener is vooral de olie die in grote hoeveelheden wordt ingevoerd, terwijl de Turkse export al een tijd stokt. Stijgende energieprijzen dreigen het handelsdeficit de komende maanden enkel te doen toenemen.
Economen hebben ook vragen bij de economische politiek van de Turkse Centrale Bank, die weigert de rentevoet te verhogen, maar mikt op een geleidelijke inkrimping van consumentenkredieten om oververhitting van de economie te voorkomen. Maar waarnemers denken dat de jonge Turkse bevolking zich niet zal laten afschrikken door duurdere kredieten.
Met 11% is Turkije -‘s werelds 17de economie,- koploper van de G20-landen en van de opkomende economieën.
Bron: http://www.express.be/business/nl/economy/de-turkse-bubbel-economie-groeit-met-11/148576.htm

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here