7.5 C
Alba Iulia
maandag, december 4, 2023
No menu items!

Vier Turkse steden worden slow cities

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Vier Turkse steden zijn bekroond met het internationale prestigieuze “Cittaslow” (Slow City). Hiermee wordt de bevordering van lokale tradities, de bescherming van het milieu en andere community-gerichte activiteiten in deze steden erkend.
Het internationale op Italië gerichte comité ‘Cittaslow’ kan hiermee dus weer vier Turkse steden toevoegen aan een groeiend netwerk van meer dan 120 steden in 18 landen over de hele wereld. Al deze steden hebben een reeks van gemeenschappelijke doelen en uitgangspunten om de kwaliteit van leven voor hun bewoners en bezoekers te verbeteren.
Seferihisar in Izmir werd de eerste Cittaslow stad van Turkije. Nu zijn ook Akyaka in Muðla, Taraklý, een kleine stad in de westelijke provincie Sakarya, Gökçeada, een eiland in de noordwestelijke provincie Çanakkale, en Yenipazar in de westelijke provincie Aydýn ‘langzame steden’ geworden.
De Cittaslow titel werd warm onthaald in Taraklý. Dit soort stad heeft als meest belangrijke eigenschap dat er geen migranten worden toegestaan en dat er vrijwel geen criminaliteit bestaat.
Burgemeester Tacettin Özkaraman zei dat de stad al word bewoond sinds 2000 voor Christus. “Er hebben veel beschavingen geleefd in onze stad… Er zijn huizen, herenhuizen en smalle straatjes met kasseien trottoirs. Al deze dingen bestaan al eeuwen, dit is een van de redenen waarom Taraklý de titel van langzame stad kreeg”, zei hij. De stad heeft de afgelopen 10 jaar steeds meer naamsbekendheid gekregen.
Bron: http://www.nederlandersinturkije.nl/nieuws/vier-turkse-steden-worden-%E2%80%98slow-cities%E2%80%99/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here