7.5 C
Alba Iulia
zondag, september 24, 2023
No menu items!

Dexia biedt Axa verzekeringen aan in Turkije

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Dexia heeft een overeenkomst voor vijftien jaar getekend voor de distributie van niet-levensverzekeringen van verzekeraar Axa in Turkije, via het kantorennet van haar Turkse dochter DenizBank. Het akkoord is 55 miljoen Turkse lira (23,6 miljoen euro) waard, zo meldt Dexia in een persbericht.
De transactie zal wellicht voor het einde van 2011 afgerond worden en is onderworpen aan de gebruikelijke goedkeuringen van de regelgevende instanties. De transactie zou, bij de afronding, een positieve impact van ongeveer 19 miljoen euro na belastingen op de resultatenrekening moeten hebben.
De distributieovereenkomst met Axa omvat ook een systeem van winstdeelneming, waarbij een deel van de toekomstige winst uit de verkoop van Axa-producten via het net van DenizBank tijdens de komende vijftien jaar zal worden uitgekeerd aan DenizBank.
Het akkoord volgt op een overeenkomst over de levensverzekeringsactiviteit in Turkije die op 27 juni bekendgemaakt werd. Dexia verkocht de Turkse levensverzekeringsactiviteiten aan het Amerikaanse MetLife. Die overeenkomst omvatte ook een exclusieve overeenkomst voor vijftien jaar voor de distributie van de levens-, pensioen-, levensongevallen- en werkloosheidsverzekeringen van MetLife via het kantorennet van DenizBank.
Bron: http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20110707_015

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here