7.5 C
Alba Iulia
vrijdag, december 1, 2023
No menu items!

Mogelijk Turkse redding voor Noors Think

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Het Turkse bedrijf BD Otomotiv heeft belangstelling voor het failliete Think Global AS. Dat meldt het internationale vakblad Automotive News Europe.
De Noorse producent van elektrische voertuigen Think is eind juni failliet gegaan – voor de vierde maal in zijn twintigjarige bestaan. Maar nu lijkt er toch nog redding te komen in de vorm van BD Otomotiv uit Istanboel. Deze onderneming bouwt bestelwagens met verbrandingsmotoren om tot elektrische voertuigen en vertegenwoordigt het merk Fisker op de Turkse, Griekse, Cypriotische, Bulgaarse en Roemeense markt. Daarnaast importeert BD Otomotiv in Turkije het Chinese merk BYD. Ook is men bezig met de ontwikkeling van infrastructuur voor elektrische mobiliteit in Turkije.
De Think City zou prima in het pakket van BD passen en de Turken hebben bovendien de middelen voor een overname, zo blijkt uit een gesprek van topman Osman Boyner met een verslaggever van Automotive News Europe. “Onze doelstellingen zijn simpel,” zo zei hij: “Think redden van de ondergang en er een betaalbare EV voor de Europese markt van maken, precies zoals altijd de bedoeling is geweest.” Volgens Boyner heeft zijn bedrijf de productiefaciliteiten en het benodigde dealernetwerk om dit te realiseren. “In samenwerking met een harde kern van Think-talent uit Noorwegen willen we nieuwe platforms en een volgende generatie EV lanceren. Tenminste, als ons bod slaagt.”
Over dit laatste is BD Otomotive nu in onderhandeling met de Noorse curator. Een bedrag is nog niet bekend gemaakt.
Bron: http://www.automotive-online.nl/internationaal/8952-mogelijk_turkse_redding_voor_noors_think.html

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here