7.5 C
Alba Iulia
donderdag, november 30, 2023
No menu items!

Turkse bedrijven hebben Friesland en Drenthe bezocht

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Bezoek van Turkse delegatie uit Izmir gaat deals opleveren voor Friese bedrijven!
Op 6 en 7 juli 2011 heeft een Turkse delegatie van twaalf bedrijven Friesland en Drenthe bezocht. De reis werd georganiseerd door de Kamer van Koophandel uit Izmir in samenwerking met Kamer van Koophandel Noord-Nederland. De contacten met Friese ondernemers die tijdens dit bezoek zijn gelegd hebben geleid tot concrete deals en afspraken.
De gemeente Leeuwarden heeft de delegatie op woensdagavond een diner aangeboden in het Stadhouderlijk Hof. Gastheer en wethouder Henk Deinum gaf in zijn toespraak aan dat de zuivelindustrie voor Friesland van groot belang is en hield daarmee ook een warm pleidooi voor de agrarische sector in Friesland. Voor het diner was een aantal zakenmensen uit Friesland uitgenodigd. De contacten hebben geleid tot concrete afspraken en zakendeals.
Naast bezoeken aan Nylander in Workum en Monteny & Stokman in Koudum is de Turkse delegatie woensdag 6 juli ook op bezoek geweest bij Kaasmakerij Henri Willig B.V. in Heerenveen en bij Friesland Campina in Leeuwarden. Op donderdag 7 juli was de delegatie te gast bij Dairy Campus en CSK Food Enrichment in Leeuwarden en bij DOC in Hoogeveen.
Het hoofd van de delegatie, de heer Sedat Gurler, Assembly Member van de Kamer van Koophandel Izmir, ziet grote kansen voor beide regios en dringt aan op een intensieve samenwerking tussen Leeuwarden en Izmir. De heer Sedat Gurler is tevens eigenaar van de op één na grootste producent van kaas.
Hij nodigt de burgemeester van Leeuwarden uit om een brief te sturen aan de burgemeester van Izmir en bericht te doen van de warme contacten die ontstaan zijn uit dit bezoek. De Izmir Chamber of Commerce doet bij hun burgemeester verslag en gaat het belang van een relatie tussen beide steden verduidelijken. De betrokken Friese partijen zijn van plan om een handelsreis naar Izmir te organiseren.
Zakendoen in Turkije is lastig voor kaasproducerende bedrijven. Er zijn quota die de export bemoeilijken. Izmir is een regio waar veel zuivel is. Deze stad van meer dan 4 miljoen inwoners kent diverse grote producenten. Het leggen van contacten met deze partijen kan op den duur zeer interessant zijn, dat bleek ook uit dit recente bezoek. Nederland wordt door de Turken gezien als wereldleider op het gebied van zuivel
Bron: http://www.liwwadders.nl/data/nieuws/items/EFEpEEyAyFjqpPBnvY.php

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here