7.5 C
Alba Iulia
zondag, september 24, 2023
No menu items!

In Turkije houden mensen zich het minst aan insulineschema

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Wereldwijd onderzoek wijst uit: Mensen met diabetes hebben behoefte aan flexibeler insulineschema
Een derde van alle diabetespatiënten (35%) slaat een of meerdere dagen per maand een insulinedosis over. Dit blijkt uit het wereldwijde onderzoek ‘Global Attitudes of Patients and Physicians in Insulin Therapy (GAPP(TM))’, dat werd gepresenteerd op de 71st Scientific Sessions van de American Diabetes Association (ADA) in San Diego. Uit dit onderzoek, waaraan 1.530 volwassenen met diabetes type 1 (12%) of type 2 (88%)1 die insuline gebruiken deelnamen, is gebleken dat mensen met diabetes zich regelmatig niet houden aan hun insulineschema en/of insulinedoses overslaan.
“Mensen met diabetes vinden het lastig om hun insuline altijd op tijd te nemen. Een mogelijke oorzaak hiervoor is het strikte regime waar zij zich aan moeten houden”, aldus Mark Peyrot, hoogleraar sociologie aan de Loyola University in Maryland (VS) en auteur van het GAPP(TM)-rapport.
“Een flexibeler schema maakt het gemakkelijker om een behandeling in te passen in het leven van een patiënt en zorgt ervoor dat het beter vol te houden is. En dat heeft een positief effect op de resultaten van de behandeling.”
 
De mate waarin GAPP(TM)-deelnemers zich niet houden aan hun insulineschema of insulinedoses overslaan, blijkt sterk afhankelijk van het land van herkomst. De medische voorschriften worden het minst nauwgezet nageleefd in Turkije (p is kleiner dan 0,05), gevolgd door de Verenigde Staten, China en Japan. De behandelingsadviezen werden het best opgevolgd in Frankrijk, Duitsland, Engeland en Spanje.
Het niet volgen van het insulineschema of het overslaan van insulinedoses kwam het meest voor bij mensen die over het algemeen moeite hebben met het volgen van schema’s en regels (p is kleiner dan 0,05); mensen die het volgen van een insulineregime niet zo belangrijk vinden (p is kleiner dan 0,05); en mensen die ontevreden zijn over het gebrek aan flexibiliteit in hun insulineschema (p is kleiner dan 0,001). Ook hypoglykemie leidt ertoe dat mensen met diabetes zich vaker niet houden aan hun insulineschema of insulinedoses overslaan (p = 0,004). Een reden hiervoor kan zijn dat zij proberen op deze manier de kans op hypoglykemie te verkleinen.
Lees verder op:

Mensen met diabetes hebben behoefte aan flexibeler insulineschema


Bron: http://www.medicalfacts.nl/2011/07/12/mensen-met-diabetes-hebben-behoefte-aan-flexibeler-insulineschema/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here