7.5 C
Alba Iulia
donderdag, november 30, 2023
No menu items!

Motie aangenomen in Hoorn over Turkije

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Hoorn moet aandacht besteden aan het 400-jarig bestaan van de diplomatieke betrekkingen tussen Nederland en Turkije.
Dat vond de fractie van de VVD, die tijdens de raad van 12 juli samen met GroenLinks, PvdA, D66, Hoornse Senioren Partij en de SP een wilde motie indiende.
In 2012 staan Nederland en Turkije stil bij 400 jaar diplomatieke betrekkingen. Ook in West-Friesland ligt een handelsgeschiedenis met Turkije. Toen de Osmaanse handelsvestiging in Antwerpen in 1585 door de verovering door de Spanjaarden werd gesloten, verplaatste de Leventhandel zich naar handelscentra in Noord-Nederland. Voorbeelden zijn Amsterdam, Hoorn en Enkhuizen.
Volgens de indieners van de motie is de viering een mooi moment om als Hoorn, en misschien ook als regio West-Friesland stil te staan bij het verleden. Zij verzochten het college daarom om in 2012 aandacht te besteden aan het 400 jarig bestaan van diplomatieke betrekkingen met Turkije en hiervoor een laagdrempelig evenement te organiseren, samen met verschillende partijen uit de Hoornse samenleving en de scholen.
De burgemeester noemde de motie sympathiek, maar wilde een ‘groots en meeslepend evenement’ niet toezeggen, ook vanwege de mogelijk benodigde inspanningen en de kosten. Hij zegde wel toe terug te komen met een voorstel aan de raad dat aanhaakt op lokale en landelijke initiatieven. De motie werd aangenomen met voorstemmen van de indieners. VOCHoorn, Fractie Tonnaer, CDA en Hoorns Belang stemden tegen de wilde motie.
Bron: http://www.hoorn.nl/Int/Welkom-in-Hoorn/De-stad-Hoorn/Nieuwsarchief/2011/(86782)-juli/Motie-Nederland—Turkije.html

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here