7.5 C
Alba Iulia
donderdag, november 30, 2023
No menu items!

Turkije kent hoge groei, maar ook onbalans

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Turkije kent een hoge groei binnen de geïndustrialiseerde wereld, maar tegelijkertijd staat daar ook onbalans tegenover. Volgens vele economen heeft Turkije de Turkse economie steeds hard zien groeien om deze daarna even hard terug te zien vallen.
Positief is echter wel dat de Turkse economie in het eerste kwartaal met 11% groeide. Daarmee is Turkije de koploper binnen de G20, de club van belangrijkste economieën ter wereld. Vorig jaar groeide Turkije al met 8,2% en voor dit jaar verwachten economen een groei tussen de 6 en 8%. Tegenover deze positieve cijfers staan echter ook negatieve punten die problemen voor de Turkse economie kunnen opleveren.
Te denken valt aan hardnekkig oplopende handelstekorten door toenemende importen en een haperende export. Daarnaast kent Turkije een hoge werkloosheid gecombineerd met een hoge inflatie. De welvaart in het land is er ook nog eens zeer scheef verdeeld, ondanks het gemiddelde inkomen van ruim 11.000 euro per jaar per hoofd van de bevolking.
Bron: http://www.profnews.nl/971410/turkije-kent-hoge-groei-maar-ook-onbalans

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here