7.5 C
Alba Iulia
maandag, december 4, 2023
No menu items!

VastNed Retail is op koers voor uitbreiding in Turkije

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Vastgoedbedrijf VastNed Retail nv (VASTN.AE) meldt vrijdag dat het op koers is met betrekking tot de ontwikkeling van de portefeuille in Turkije, waarbij het bedrijf hoopt te profiteren van de groeiende economie in het mediterrane land.
Het doel van het bedrijf is de activiteiten in Turkije tot ongeveer 10% van de totale vastgoedportefeuille te laten groeien, stelt VastNed op zijn website.
“Op dit moment zijn we ongeveer halverwege onze uitbreidingsplannen”, stelt CEO Reinier van Gerrevink tijdens de analistenbijeenkomst naar aanleiding van de halfjaarcijfers, waarmee de CEO doelt op een totaalwaarde van ongeveer EUR100 miljoen aan gesloten contracten en contracten die vrijwel rond zijn.
VastNed Retail is sinds 2007 actief in Turkije en heeft daar sindsdien een portefeuille aan bedrijfspanden opgebouwd. Binnen e e n tot anderhalf jaar wil VastNed Retail de portefeuille uitbreiden tot EUR200 miljoen, stelde het bedrijf in januari dit jaar.
De bezettingsgraad in Turkije bedraagt op dit moment 100%, en nu wil Gerrevink vooral kijken naar wat de uitbreiding oplevert. “De mogelijkheden zijn in elk geval vrij breed”, stelt Van Gerrevink, die tevens aangeeft dat het voornamelijk gaat om de verhuur van bestaande panden die gerenoveerd moeten worden.
Directeur investor relations Arnaud du Pont geeft wat betreft de portefeuille in zijn algemeen aan dat het doel is om uiteindelijk ongeveer 65% van de portefeuille in te vullen met ‘high street’ vastgoed, de meer prominente locaties in de binnensteden van de landen waar het bedrijf actief is.
Donderdag nabeurs bleek het directe resultaat van VastNed Retail in het eerste halfjaar stabiel te zijn gebleven ten opzichte van dezelfde periode in 2010 op EUR33,6 miljoen. Tevens stelde het bedrijf te voorzien dat het direct belastbaar resultaat voor het gehele jaar een fractie lager uitkomt, mede vanwege het huidige economische klimaat.
VastNed Retail noteert vrijdag omstreeks 14.25 uur 4,7% lager op EUR40,90, terwijl de Midkap 1,9% daalt.
Door Elco van Groningen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; elco.vangroningen@dowjones.com
Bron: http://www.beurs.nl/nieuws/binnenland/3116188/vastned-retail-is-op-koers-voor-uitbreiding-in-turkije?utm_source=rss&utm_mediu

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here