7.5 C
Alba Iulia
donderdag, november 30, 2023
No menu items!

Grenzen verleggen tijdens de Lycian Way Ultra Marathon in Turkije

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Tussen 24 september en 2 oktober vindt de tweede editie van de Lycian Way Ultra Marathon plaats. Zowel nationale als internationationale lopers verleggen hun grenzen tijdens het lopen van deze historische route. Met een backpack op de rug leggen ze in zes dagen 240 km af van de ruim 500 km eeuwenoude Lycian route. Deze route verbindt de oude steden zoals Kalkan, Kas, Kale en Finike met elkaar en is door de Sunday Times uitgeroepen tot één van de beste hiking routes ter wereld. De deelnemers starten in de stad Fethiye Ölü Deniz en gaan in Phaselis over de finish.
Grenzen verleggen
De afstand en weercondities zijn al een uitdaging op zich, maar het verval tijdens de route (0-800m) en de verschillende soorten ondergrond bepalen pas echt de moeilijkheidsgraad. Hoewel de deelnemers onderweg de op drie na langste kustlijn ter wereld tegenkomen, moeten ze ook bergen, rivierbeddingen, bos en vlaktes waar de wind vrij spel heeft trotseren. Wie deelneemt maakt letterlijk een reis door de Turkse geschiedenis en wordt getrakteerd op de meest uiteenlopende landschappen.
Geschiedenis
De deelnemers van de Lycian Way Ultra Marathon lopen bijna de helft van de ruim 500 km Lycian Way. Kate Clow is de vrouw die in 1989 de eerste gemarkeerde wandelroute ontwikkelde van 500 km die langs de hele Lycische kust loopt: van Fethiye tot Antalya. De route laat de deelnemers kennismaken met ongerepte en historische gebieden in Turkije zoals het twaalf kilometer lange strand van Patara, de kust van Kas en Kalkan met haar spectaculaire uitzichten, de stad Myra en de berg Olympus.
Onvergetelijke ervaring
Het is voor deelnemers ook mogelijk om een gedeelte van de Lycian Way Ultra Marathon te lopen. Iedereen legt de route af met een eigen backpack en overnacht op aangewezen campingterreinen onderweg, waarvan sommigen aan de kust, of juist naast eeuwenoude ruïnes gelegen zijn. Deelnemers van vorig jaar spreken in superlatieven over zowel de organisatie, als de route, als de ervaring die ze door beiden hebben gekregen. Wie de uitdaging aandurft en sport met vakantie wil combineren, kan zich aanmelden via de website op www.likyayoluultramaratonu.com.
Internet: www.welkominturkije.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here