7.5 C
Alba Iulia
zaterdag, september 30, 2023
No menu items!

Honorair Consul van Turkije opent kaasmarkt

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Op vrijdag 19 augustus opent Honorair Consul-Generaal van Turkije, de heer Joost Peters de Alkmaarse kaasmarkt met het luiden van de bel. Voorafgaand aan de kaasmarkt wordt Peeters in het stadhuis ontvangen door burgemeester Piet Bruinooge.
Peters vormt als Honorair Consul-Generaal voor Turkije in Nederland een belangrijke schakel tussen de Nederlandse en Turkse gemeenschap. Aan Nederlandse bedrijven en burgers die in Turkije zaken (willen) doen en Turkse bedrijven en burgers die in Nederland zaken (willen) doen geeft Joost Peters advies en zet hij zijn commerciële en politieke netwerk in. De Honorair Consul-Generaal behartigt ook de belangen van de Turkse ingezetenen in Nederland en versterkt de relatie tussen Nederland en Turkije op cultureel gebied.
De Honorair Consul-Generaal is door de Turkse ambassade aangesteld voor de steden Leiden, Utrecht, Amersfoort, Hoorn, Alkmaar en Den Helder. Vanwege de goede contacten met Alkmaar is Peeters door burgemeester Bruinooge gevraagd de kaasbel te luiden. Na het luiden van de bel krijgt de heer de Consul een rondleiding over de kaasmarkt en wordt een bezoek gebracht aan de kaasdragerskamer in het Waaggebouw.
Elke vrijdagochtend kaasmarkt
Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als Kaasstad. De Alkmaarse Kaasmarkt is een traditie sinds 1593. Jaarlijks bezoeken zo’n honderdduizend mensen dit kleurrijke evenement. De kaasmarkt is gratis, voor alle leeftijden, en goed toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. De kaasmarkt wordt dit jaar gehouden tot en met 2 september elke vrijdagochtend van 10.00 uur tot 12.30 uur op het Waagplein in Alkmaar.
Bron: http://www.alkmaar.nl/eCache/48537/Honorair_Consul_van_Turkije_opent_kaasmarkt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here