7.5 C
Alba Iulia
maandag, september 25, 2023
No menu items!

Bord Turkeye in Turkije

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Net als bij alle andere kernen en buurtschappen in de gemeente Sluis, staat ook bij Turkeye (nabij IJzendijke) een plaatsnaambord.
Bijzonder is dat dit bord sinds 6 juni jl. niet alleen in West Zeeuws-Vlaanderen te vinden is, maar ook in de stad Dalaman aan de zuidwestkust van Turkije. Op initiatief van de heer Senol Ocakli, voorzitter van de Stichting Vriendschapsband Nederland-Turkije, onthulde de burgemeester van Dalaman dit bord met de vermelding “Turkeye gem. Sluis”.
Het is een verwijzing naar de oude relaties tussen West Zeeuws-Vlaanderen en Nederland en Turkije. De plaatsing neemt een voorschot op een aantal activiteiten in het kader van de landelijke viering “400 jaar diplomatieke betrekkingen tussen Nederland en Turkije”. In museum Het Bolwerk in IJzendijke zal een tentoonstelling te zien over een aantal historische relaties tussen de beide landen. Bij de onthulling was dan ook de vice-voorzitter van museum Het Bolwerk, de heer Ruud van der Berg, aanwezig.
Bron: http://www.gemeentesluis.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here