7.5 C
Alba Iulia
maandag, december 4, 2023
No menu items!

Miljoen dollar investering voor Nederlandse Tinypay

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

De Nederlandse startup Tinypay heeft een miljoen dollar investeringsgeld gekregen van de Turkse investeerder AIV, de club achter de Turkse eBay, Sahibinden. Met dit geld verhuist Tinypay naar San Francisco in de Verenigde Staten.
Via een contact met de marketing manager van Sahibinden op een congres over online commerce in Turkije, kwam Tinypay in contact met de oprichter van deze Marktplaats. Toevallig ook de zoon van de grote baas achter AIV. Het tweede bezoek aan Turkije viel in goede aarde. “Bij eerdere investeerders vonden we de klik niet, hier wel. Hoewel AIV voornamelijk in vastgoed zit, is de oprichter van Sahibinden heilig overtuigd van de vele mogelijkheden die online biedt”, aldus Richard Straver, mede-oprichter van Tinypay.
Binnen 24 uur was de deal gesloten en ging de investeerder akkoord met een minderheidsbeling in ruil voor een miljoen dollar.
Het geld wordt voornamelijk in personeel gestoken. “Developers zijn de ruggengraat van wat wij doen. Daarnaast willen we mensen aantrekken die helpen ons product in de markt weg te zetten”, laat Straver weten. “Omdat we naar de Verenigde Staten verhuizen, zal het meeste geld daar aan op gaan. De lonen liggen hoger dan hier in Nederland. Met dit geld kunnen we het een jaar, misschien twee jaar als we zuinig zijn, uitzingen.”
Tinypay geeft gelegenheidsverkopers en beginnende webshops de mogelijkheid om binnen enkele minuten een product te koop te zetten. Daarnaast richt het bedrijf uit Delft zich op het verkopen van de eigen betalingsdienst aan online uitgevers en site-eigenaren die zelf een marktplaats willen beginnen.
De nieuwe Turkse contacten zullen Tinypay ook aan klanten helpen, zo denkt Straver. ““Sahibinden is de nummer 1 online marktplaats in Turkije met 20 miljoen unieke bezoekers per maand en hiermee één van de grootste marktplaatsen in Europa.” Maar ook op eigen kracht weet Tinypay het tot nu toe aardig te redden, Zo gaat PayPal Nederland voor het eigen verkoopplatform binnenkort gebruikmaken van de diensten van Tinypay. Naast grote namen, kunnen binnenkort ook op dit platform kleinere spelers hun waren aanbieden, dankzij een integratie van Tinypay.
En zijn meerdere uitgeefpartijen waarmee de startup in gesprek is. Deze deals zijn nog niet helemaal rond, dus al te veel kan Straver daar nog niet over kwijt.
Bron: http://www.emerce.nl/nieuws/miljoen-dollar-investering-nederlandse-tinypay?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=miljoen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here