7.5 C
Alba Iulia
donderdag, november 30, 2023
No menu items!

Eerste Turkse blauwe vijgen gewild

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

De eerste blauwe vijgen uit Turkije zijn vandaag gearriveerd bij Frukar. “De komende dagen zal er meer binnen gaan komen maar wij hebben de primeur”, aldus de importeur. Er is veel vraag naar de eerste blauwe vijgen waardoor de prijzen op het moment, met 7/8 euro, erg goed zijn. De importeur verwacht dat deze later deze week zullen zakken, als de aanvoer toeneemt.
De blauwe vijgen die Frukar binnen krijgt komen uit Turkse provincie Bursa. “Er is wel een gebied waar het product eerder beschikbaar is, maar de blauwe vijgen uit Bursa zijn donkerder en beter van smaak”, laat de importeur weten. “De exportvergunning werd ook pas maandag vrijgegeven waardoor nu iedereen het product binnen wil hebben.”
De kwaliteit van de blauwe vijgen is volgens Frukar uitstekend. “Normaal zijn de eerste soms nog groenig maar de vruchten zijn nu al mooi op kleur en de smaak is super.” De importeur verwacht een goed seizoen. “Het ligt ook aan de weersverwachting maar het ziet er vooralsnog prima uit. Qua volumes is het even afwachten wat Rusland gaat doen. Als ze vaste prijzen gaan geven dan komt er minder onze kant op.” Tot eind oktober zullen er volumes beschikbaar zijn in de maten 14 t/m 24.
De blauwe vijgen van Frukar zijn beschikbaar in dozen van 1,8 kilogram in het merk Antalya Perlen.
Bron: http://www.agf.nl/nieuwsbericht_detail.asp?id=74238

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here