7.5 C
Alba Iulia
vrijdag, december 1, 2023
No menu items!

EU Twinning-project over monitoring in Turkije

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

De Europese Commissie ondersteunt kandidaat lidstaten bij hun pogingen om toe te treden tot de Europese Unie. Dat doet de Commissie vaak middels zogenaamde Twinning-projecten. In dit soort projecten werken ambtenaren van EU-lidstaten samen met die van de kandidaat lidstaten. Op deze manier helpen ze bij de het voldoen aan de EU-eisen.
 
In september start een EU Twinning-project in Turkije op het gebied van monitoring van waterkwaliteit. Nederlandse ambtenaren werken dan gedurende twee jaar samen met de Turkse overheid bij het opzetten van monitoringsplannen voor vijf Turkse stroomgebieden. Deze plannen zullen voldoen aan de eisen van de Kaderrichtlijn Water. Daarnaast wordt een strategisch nationaal Turks monitoringsplan opgesteld.
Het Twinning-project wordt uitgevoerd door Dienst Landelijk Gebied van het Ministerie EL&I. Het RIVM, Waterschap Peel en Maasvallei, Waterschap Roer en Overmaas en Universiteit Wageningen leveren belangrijke bijdragen evenals ambtenaren van Frankrijk en Spanje. De kosten van de EU-lidstaten worden gedekt door de EU.
 
Bron: http://www.uvw.nl/index.php?laatste-nieuws&newsdetail=20110908-7_eu-twinning-project-over-monitoring-in-turkije

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here