7.5 C
Alba Iulia
donderdag, november 30, 2023
No menu items!

Turkije wil eigen automerk

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Ford, Hyundai, Toyota, Renault en Fiat bijvoorbeeld bouwen auto’s in Turkije, maar een van de Turkse ministers zou graag een eigen merk zien.
Minister Nihat Ergun, verantwoordelijk voor industrie, speelt met het idee om een eigen autofabriek neer te zetten. Eenderde van de verkochte auto’s in het land wordt nu al lokaal vervaardigd, maar allemaal door internationale merken. Volgens Ergun is er ruimte voor een Turks label met een jaarproductie van 200.000 stuks. Dit jaar zullen globaal 600.000 auto’s in Turkije worden verkocht.
Ford vervaardigt in het land de Tourneo Connect, Hyundai de i20, Toyota de Verso, Renault de Fluence en Fiat de Doblo. De autobouwers tezamen produceren 1,1 miljoen wagens. De verwachte autoverkopen zullen binnen enkele jaren de één miljoen stuks passeren.
Bron: http://www.telegraaf.nl/autovisie/autovisie_nieuws/10510872/__Turkije_wil_eigen_automerk__.html?sn=autovisie_nieuws

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here