7.5 C
Alba Iulia
zaterdag, september 30, 2023
No menu items!

Overeenkomsten tussen China en Turkije zijn evident

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

In economisch opzicht bestaan er opmerkelijk veel overeenkomsten tussen China en Turkije. Zo is er een schril contrast tussen de stad en het platteland. Turkije kent 7 miljoenensteden zoals Istanbul, Ankara, Izmir, Bursa, Adana, Gaziantep en Konya waar moderniteit de boventoon voert, terwijl het rurale achterland conservatief en minder ontwikkeld is.
De oorzaak van dat grote ontwikkelingsverschil moet, net als in China, gezocht worden in de omwenteling van een centralistische staatseconomie naar een moderne kapitalistische economie, een omvorming die nu eenmaal gemakkelijker verloopt in de dichtbevolkte urbane gebieden dan op het weidse platteland. Maar evenals in China komen de belangrijkste groeiimpulsen nu in toenemende mate van vroegere plattelandsgebieden. Zo ontwikkelen provinciesteden zich in hoog tempo tot regionale aantrekkingspolen. Evenals in China moeten grote staatsgeleide ontwikkelingsprojecten de economische vooruitgang en energietoevoer in de minst ontwikkelde gebieden ondersteunen.
Zowel China als Turkije kent een ideologisch geïnspireerde, maar controversiële regering die de nadruk legt op het groepsbelang en dat boven de individuele vrijheid stelt. Dat leidt weer tot botsingen met het westen.
Bron: http://www.profnews.nl/974013/overeenkomsten-tussen-china-en-turkije-zijn-evident

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here