7.5 C
Alba Iulia
dinsdag, mei 30, 2023
No menu items!

Veel vraag naar rundvee vanuit Turkije

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

De export van vaarzen verloopt dit jaar goed, meldt directeur Reinoud van Gent van exportorganisatie Veepro. Dit jaar zullen er naar verwachting 40.000 tot 45.000 dieren de grens overgaan. Dat is redelijk in lijn met de uitvoer van voor de uitbraken van de dierziekte blauwtong, ongeveer 4 jaar geleden. Vorig jaar ging het om ongeveer 37.000 dieren. Belangrijke exportlanden voor jonge drachtige Nederlandse koeien zijn Rusland, Roemenië en Marokko.
De uitvoer van runderen naar Roemenië neemt sterk toe. “Nadat dit land bij de Europese Unie is gekomen, is de vraag naar Nederlandse dieren sterk toegenomen. Er wordt veel geld gestoken in het versterken van de Roemeense landbouw”, aldus Van Gent.
Van groot belang voor de export van runderen is het toekennen van de blauwtongvrije status van Nederland over het jaar 2011. “In 2009 en in 2010 zijn er geen gevallen geweest. Wanneer de komende maanden uit de monitoring blijkt dat Nederland ook dit jaar vrij is gebleven van blauwtong, kunnen veehandelaren naar meer landen dieren uitvoeren. Een voorbeeld is Turkije. Daar is veel vraag naar rundvee en nu gaan daar al vaarzen heen uit de Verenigde Staten en Uruguay.”
Ven Gent kijkt ook met enige zorg naar de aantrekkende vraag naar vee vanuit het buitenland. “Het aanbod van geschikte vaarzen is beperkt. Wanneer de vraag stijgt, heeft dat eerst een prijsstijging tot gevolg. En dan zullen meer partijen willen profiteren. Met het beperkte aanbod zal de gemiddelde kwaliteit dan ook weer naar beneden gaan.”
bron: Friesch Dagblad, 17/09/11
Bron: http://www.agriholland.nl/nieuws/artikel.html?id=130482

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here