7.5 C
Alba Iulia
maandag, december 4, 2023
No menu items!

Mobiel Gezondheid door Turkcell tijdens Mobile Healthcare Industry Summit

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Bundling mHealth as Part of the Operator Consumer Package
Emre Tavsancil health-products-manager Turkcell benoemt de belangrijke stappen van vooruitgang in de telecom wereld: 3G verbeterde de snelheid, iPone apps resulteerden in uitbreiding van toepassingen, sociale media leidden tot verspreiding van het nieuws.
Ook in Turkije zijn de kosten voor zorg enorm hoog. Turkcell ziet zich als GSM operator ontwikkelen tot een essentiële schakel in de zorg. Een schakel tussen medische professionals, patiënten, farmaceuten en andere betrokkenen in de zorg. Daarin spelen de volgende vragen een belangrijke rol:
Is er klinisch bewijs van de voordelen
Wat kost het
Wie betaalt er voor
Is er een holistische rol voor mHealth in de zorg
Eén van de producten van Turkcell is een programma waarmee vrouwen begeleid worden over de volledige tijd, van zwangerschap tot in de postnatale periode. Dit programma is ontwikkeld met Johns Hopkins Hospital en Harvard University.
Een speciaal programma voor huisartsen registreert in Turkije ziektebeelden. Zo kan op snelle manier, bijvoorbeeld het begin van een epidemie, vastgesteld worden. Of de contaminatie van water op het platteland. Dit systeem wordt ondersteund door de overheid in Turkije, waar 22.000 huisartsen werkzaam zijn.
De Turkse overheid heeft ingegrepen in de relatie tussen de farmaceutische artsenbezoeker en de arts. Door middel van een speciaal programma wordt die relatie gecontroleerd en de informatie die er wordt verstrekt aan de arts. (Opmerking @Lodewijkjes: dit product is ontwikkeld door EURIN, een Nederlandse firma)
Ook met ondersteuning en op initiatief van de Turkse overheid is een volledig patiënten trace&track systeem ontwikkeld, waarmee de relatie tussen arts en patiënt veel meer gecontroleerd kan worden door gebruik te maken van diverse technieken.
Bron: http://www.medicalfacts.nl/2011/09/21/emre-tavsancil-health-products-manager-turkcell-turkey/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here