7.5 C
Alba Iulia
zaterdag, september 30, 2023
No menu items!

Corendon grootste bomenverkoper van Nederland en België

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Corendon heeft met haar CO2-compensatie programma al ruim 100.000 jonge bomen kunnen planten. Dit slechts een jaar nadat het concept werd geïntroduceerd. Reden van het succes is onder meer de toegankelijkheid ervan: voor een bedrag van €2,50 per boom kunnen passagiers de uitstoot die gemoeid is met hun vlucht compenseren (retourvlucht Antalya – Amsterdam is met 2 bomen gecompenseerd). Atilay Uslu – CEO Corendon: “Corendon is de enige tour operator in Nederland waar je de mogelijkheid hebt om tijdens het boekingsproces bomen te kopen voor de aanleg van bossen in Turkije. Onze ambities met Corendon Duurzaam zijn groot. 2012 zal in het teken staan van de 400 jarige handelsbetrekkingen Turkije-Nederland, voor ons een reden te streven naar 400.000 bomen dat jaar.”
Bewuste keuze
Om de CO2 compensatie voor passagiers tastbaar en concreet te maken hanteert Corendon een uniek concept, waarbij het streeft naar de aanleg van een compleet bos in Turkije. In samenwerking met de Turkse stichting TEMA wil de organisatie hiermee de bodemerosie in de omgeving van Antalya en Pamukkale aanpakken. Bovendien zorgen de nieuw aangeplante bomen voor de opname van CO2 en ontstaat er een heel nieuw eco gebied. Passagiers kunnen voor €2,50 per stuk een boom kopen en ontvangen vervolgens een certificaat per e-mail. Milieuvriendelijk, goedkoop en makkelijk. Ook van klanten die géén CO2 compenseren wil Corendon de garantie dat zij met respect voor de natuur om gaan, d.m.v. het zetten van een digitale groene handtekening, waarin staat: Nee bedankt, Ik wil mijn vlucht niet compenseren! Maar ik beloof plechtig bewust te reizen met respect voor de natuur, cultuur en de bewoners van een land. Ik zal geen schade aanrichten aan de natuur, zodat toekomstige reizigers (waaronder ook mijn familie en eventuele kinderen en kleinkinderen) ook kunnen genieten van de natuur en het land! Ook de leveranciers van Corendon worden betrokken in het aankopen van bomen.
Meer informatie op www.corendonduurzaam.nl
Bron: http://www.travelution.nl/index.php?page=nieuws_detail&nid=9362&s=0

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here