7.5 C
Alba Iulia
zondag, september 24, 2023
No menu items!

Istanbul introduceert museumpas

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Sinds kort heeft Istanbul een museumpas die goedkoop ingang verschaft aan zes museums om zo in de rijke geschiedenis van de stad te duiken. Door de overheersing van drie imperiums over een tijdsbestek van ruim negen duizend jaar is de geschiedenis van Istanbul zeker de moeite waard om te ontdekken. Daarnaast geeft deze museumpas ook op andere terreinen flinke kortingen.
Museumpas
De kosten voor deze museumpas bedragen 72 Turkse Lira, omgerekend ongeveer 29 euro. Bij binnenkomst in het eerste museum heeft de houder 72 uur om alle museums te bezoeken.
Groot voordel van deze pas is dat deze toegang verschaft zonder in de rij te hoeven staan. En zeker bij toeristische attracties als het Topkapi paleis en de Hagia Sophie kan dit veel tijd besparen.
Deelnemende museums
Museums die onderdeel uitmaken van deze museumpas zijn het Chora, het Hagia Sophia museum en het Topkapi Paleis, waarbij de Harem secties niet zijn inbegrepen. De laatste twee zijn echt een must om een bezoek aan Istanbul compleet te maken. Kleinere oude beschavingen en hun cultureel erfgoed komen aan bod in het Istanbul Archeologisch museum. Verder doet mee het museum van Turkse en Islamitische kunst die de meest elegante vormen van Islamitische kunst tentoonstelt. En als laatste,maar zeker niet de minste, maakt ook het Istanbul Mozaïek museum deel uit van deze museumpas met een indrukwekkende collectie van oude mozaïek kunst.
Extra kortingen
Naast goedkoper toegang tot vele museums in Istanbul, geeft deze pas ook kortingen op andere gebieden. Zo krijgen pashouders korting bij vele museumwinkels, waaronder die van de Hagia Sophia en het Topkapi paleis. Ook bij vele museum cafés kan met korting gegeten en gedronken worden. Verder geeft de pas 20% korting op toegang aan het Rahmi M. Koç museum, 30% korting op het Sakip Sabanci museum en kunnen houders tegen een gereduceerd tarief naar het Türvak bioscoop en theater museum. Kortom meer dan genoeg
Voor meer informatie over Turkije: www.welkominturkije.nl
Voor meer informatie over de museumpas www.museumpassistanbul.com
Bron: http://www.travelution.nl/index.php?page=nieuws_detail&nid=9384&s=0

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here