7.5 C
Alba Iulia
donderdag, november 30, 2023
No menu items!

Zware Turkse handelsmissie naar Nederland

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Een zware Turkse handelsmissie komt naar Nederland tijdens het bezoek van de Turkse president Gül ter ere van de viering van 400 jaar diplomatieke betrekkingen in 2012. Dat zei minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) na een tweedaags werkbezoek aan Turkije.
Nederland en Turkije streven naar een grotere economische samenwerking. De handel is de laatste jaren met 20% gegroeid. Turkije heeft een sterk groeiende economie en is een interessante markt voor Nederlandse bedrijven. Omgekeerd zijn EU-landen als Nederland voor Turkije verreweg de belangrijkste afzetmarkt.
Meer samenwerking
“Meer samenwerking is in het economisch belang van Turkije en Nederland,” aldus minister Verhagen, die in de hoofdstad Ankara onder meer sprak met president Gül en met vice-premier voor financiën en economie Babaçan. Hij stelde daarbij ook de hinder aan de orde die Nederlandse bedrijven ondervinden van de bureaucratie.
Ook handelsmissie naar Turkije in 2012
Er zijn circa 1900 Nederlandse bedrijven in Turkije gevestigd. Nederland behoort tot de top 3 van investeerders. Ook Nederland stuurt komend jaar een handelsmissie naar Turkije, waaraan zowel CEO’s van grote bedrijven als het MKB zal deelnemen.
Toetreding tot Europese Unie
Naast de economische samenwerking besprak minister Verhagen ook de toetreding van Turkije tot de Europese Unie. De onderhandelingen verlopen de laatste jaren erg traag. Nederland blijft benadrukken dat Turkije eerst volledige alle criteria volledig moet vervullen voor er sprake kan zijn van lidmaatschap.
Bron: Rijksoverheid

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here