7.5 C
Alba Iulia
maandag, september 25, 2023
No menu items!

Artsen in Turkije zijn er in geslaagd een donorbaarmoeder te implanteren bij een vrouw

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

De operatie vond plaats op 9 augustus in het Akdeniz University Hospital in de Turkse provincie Antalya. De vrouw, de 21-jarige Derya Sert werd zonder baarmoeder geboren. Ze moest voorafgaand aan de operatie zes maanden in het ziekenhuis verblijven. Ze hoopt nu op een zwangerschap. De menstruatie van Sert is al op gang gekomen, een belangrijk teken dat de baarmoeder ‘werkt’. Microchirurg Omer Ozkan zegt dat hij verwacht dat Sert over zes à zeven maanden aan ivf-artsen overgedragen kan worden. De artsen zeggen dat de baarmoeder na een eventuele voldragen zwangerschap weer zal worden verwijderd om afstoting te vermijden.
De donorbaarmoeder komt van een overleden donor, waardoor meer weefsel rond de baarmoeder kon worden weggenomen om die beter te kunnen implanteren en complicaties te vermijden.
Al in 2000 werd in Saoedi-Arabië een poging gedaan om een baarmoeder te implanteren bij een vrouw. Het lichaam stootte het orgaan na 99 dagen af, waarna de baarmoeder weer verwijderd moest worden.
Simone Paauw
Bronnen:
Het Nieuwsblad
Yahoo News
 
Bron: http://medischcontact.artsennet.nl/Tijdschriftartikel/103668/Nieuwe-baarmoeder-voor-21jarige-vrouw.htm

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here