7.5 C
Alba Iulia
maandag, september 25, 2023
No menu items!

Turkije nu Europa's grootste trailermarkt

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Volgens een onderzoek van consultancy bureau CLEAR neemt de verkoop van opleggers in oost Europa dit jaar met 48 procent toe vergeleken bij 2010. Voor het tweede achtereenvolgende jaar is Turkije koploper. Daar worden meer trailers verkocht dan in Duitsland, traditioneel Europa’s grootste markt.
Tien van de vijftien landen waarnaar men onderzoek deed laten een groei zien van meer dan 40 procent. In de drie Baltische markten is de groei zelfs hoger dan 100 procent. De grootste groeier was voor het tweede jaar op rij Turkije. Dit land heeft zich volledig hersteld van de recessie van 2009. In 2011 zullen de trailerverkopen in Turkije weer een record bereiken. Dit maakt Turkije momenteel tot de grootste trailer markt in Oost-Europa. Op langere termijn zal die positie wellicht worden overgenomen door Rusland met Polen op de derde plaats. In feite is Turkije op dit moment na Duitsland de grootste trailermarkt van heel Europa. De trailerverkopen in oost Europa daalden na een piek in 2007 in 2008 met 11 procent. Daarna volgde een complete ineenstorting: een teruggang van 61 procent in 2009. De vraag naar nieuwe trailers was daarmee terug naar het niveau van 2002. Volgens CLEAR zullen de trailerverkopen pas in 2014 weer het niveau van 2006 bereiken.
Het complete rapport is te krijgen via de website van CLEAR
Bron: CLEAR
Bron: http://www.ttm.nl/nieuws/id30566-turkije-nu-europas-grootste-trailermarkt.html

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here